«Μαγευτικές» γιορτινές εκδηλώσεις στα Άνω Λιόσια






Τη… μαγεία των γιορτινών ημερών «σκόρπισαν» απλόχερα στις Κεντρικές Πλατείες των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Φυλής ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και οι τάρανδοί του, χαρίζοντας, παραμονές Πρωτοχρονιάς, σε μικρούς και μεγάλους, ώρες ξενοιασιάς μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και happenings.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο Άγιος Βασίλης υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» στο Ζεφύρι, και στην Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου) στη Χασιά, και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια.

Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου η τεράστια φωτεινή, τυχερή μπάλα σε σχήμα ροδιού, που στήθηκε στην καρδιά του πάρκου Κώστας Λιάρος για το καλό της νέας χρονιάς, φιλοξένησε στο εσωτερικό της, το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά που αφέθηκαν στη μαγεία του face painting.

Στη Δημοτική Ενότητα Φυλής ο εξαιρετικά επιδέξιος και ευέλικτος ξυλοπόδαρος (γυναίκα) ξεχώριζε από μακριά και έκλεψε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Η επιβλητική πανύψηλη κυρία κινούνταν χαρούμενη και με μεγάλη άνεση στην πλατεία προκειμένου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στο χώρο των εκδηλώσεων ενώ παράλληλα με τα πειράγματα, το χορό της και τα ζογκλερικά της κόλπα κέρδισε τις εντυπώσεις και ξετρέλανε τους μικρούς δημότες. 

Στα φιλόξενα γιορτινά πάρκα στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής, ζογκλέρ, μάγοι και ανιματέρ διασκέδασαν τους δημότες με πολλά παιχνίδια και εργαστήρια. Επίσης, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια με τη βοήθεια των βοηθών του Άη Βασίλη, των ξωτικών, ενώ πολλές ακόμη εκπλήξεις περίμεναν μικρούς και μεγάλους, όπως το χριστουγεννιάτικο μπόουλινγκ (bowling) στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή ενώ τα φουσκωτά παιχνίδια έγιναν ανάρπαστα από τα παιδιά στο Ζεφύρι.

Παράλληλα, τα ξωτικά, στα χριστουγεννιάτικα ξύλινα εργαστήρια τους, σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι πρόσφεραν σε όλους ζεστή σοκολάτα, ποπ κορν και μαλλί της γριάς, ενώ στη Φυλή το εργαστήριο μπισκότων σκόρπισε απλόχερα τη γλύκα των γιορτών σε μικρούς και μεγάλους.

Ανάρπαστο έγινε και το «μαγικό τρενάκι» στα Άνω Λιόσια, που «ταξίδεψε» τους μικρούς και μεγάλους επιβάτες του από όλο το Δήμο στον... ονειρεμένο κόσμο της χαράς και της ανεμελιάς των γιορτών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής τέλος, πραγματικό στολίδι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παιάνισε τα κάλαντα και άλλους Χριστουγεννιάτικους και Πρωτοχρονιάτικους Ύμνους και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Χασιάς καθώς και σε πολλές συνοικίες του Δήμου Φυλής. 

Είναι εκείνη εξάλλου που το πρωί της Πρωτοχρονιάς 1η Ιανουαρίου 2018 στις 10 και 30 το πρωί, θα βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στα Άνω Λιόσια για την επίσημη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς. 

Μέχρι τότε, καλό κι ευλογημένο το 2018 που… οσονούπω έρχεται!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου