Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Μέγαρο όπου θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής



Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής θα εμφανιστούν το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 (21:00) στο πλαίσιο του 9ου  Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Mουσικά Σύνολα Δήμου Φυλής
Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Φυλής συγκροτούνται από τη Φιλαρμονική και τη Λαϊκή Ορχήστρα.
Η Φιλαρμονική της, τότε, Κοινότητας Άνω Λιοσίων ιδρύθηκε το 1965.
Το 1976 κι ενώ από το 1971 τα Άνω Λιόσια είχαν μετασχηματιστεί σε Δήμο, ανέλαβε τη διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ο αείμνηστος αρχιμουσικός Σταύρος Καλομοίρης. Επί των ημερών του η Φιλαρμονική εξελίχθηκε σε ένα πειθαρχημένο μουσικό σύνολο και ανέδειξε πολλούς αξιόλογους νέους μουσικούς.
Το 2003 ανέλαβε τη διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ο αρχιμουσικός Νικόλαος Καλομοίρης, ο οποίος προσάρμοσε τη λειτουργία της στα δεδομένα ενός σύγχρονου Δήμου.
Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου ιδρύθηκε το 2007 και σε συνεργασία με τη Δημοτική Φιλαρμονική ανέδειξαν τις ικανότητες των μουσικών της πόλης.
Τα δύο μουσικά σχήματα έχουν συμπράξει σε πολλές εκδηλώσεις, εντός και εκτός του Δήμου Φυλής, κερδίζοντας, επάξια, την αναγνώριση του κοινού. 

Αρχιμουσικός: Νικόλαος Καλομοίρης
Ο Νικόλαος Καλομοίρης ασχολείται με τα πνευστά από την ηλικία των 7 ετών.
Σπούδασε θεωρία στο Ελληνικό Ωδείο.
Ανδρώθηκε μουσικά στη Δημοτική Φιλαρμονική Άνω Λιοσίων, ως εκτελεστής τρομπέτας.
Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα αρχιμουσικού στη Δημοτική Φιλαρμονική Άνω Λιοσίων.
Το 2007 συνέβαλε στη δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας και έκτοτε ασκεί καθήκοντα αρχιμουσικού των Μουσικών Συνόλων του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και μετέπειτα Δήμου Φυλής. Παράλληλα με τα καθήκοντα του αρχιμουσικού διδάσκει πνευστά σε παιδιά, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμμετοχή τους στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου