Δωρεάν προβολή παιδικής ταινίας στο Ζεφύρι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018


Είναι κωμική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ και Κάρλος Σαλντάνα. Η ιστορία ακολουθεί τρία παλαιολιθικά θηλαστικά που προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς του.
Πρόκειται για ένα ψηφιακά επεξεργασμένο καρτούν, με χρήση computer animation μέσω υπολογιστή.
Η ταινία έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και ακολούθησαν τέσσερις συνέχειες. Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (Ice Age: The Meltdown) το 2006. Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) το 2009. Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (Ice Age: Continental Drift) το 2012. Η Εποχή των Παγετώνων 5: Σε Τροχιά Σύγκρουσης (Ice Age: Collision Course) το 2016.
Η ταινία εκτυλίσσεται στην εποχή των παγετώνων. Ήρωες είναι ο Μάνι, ένα μαλλιαρό μαμούθ και ο Σιντ, ένας γιγάντιος βραδύποδας, που στην πορεία της μετανάστευσής τους προς το νότο, βρίσκουν εγκαταλειμμένο ένα μωρό παιδί και αποφασίζουν να το επιστρέψουν στους γονείς του παρ' όλο που οι τελευταίοι είναι έτοιμοι να τους εξοντώσουν με τα όπλα τους. Στο δρόμο τους θα προστεθεί και ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης που βλέπει το μωρό ως μελλοντική τροφή. Ξεχωρίζει και ένα άλλο ζωάκι, ο μικρός σκίουρος της αρχής, ο Σκρατ, που χρησιμοποιείται για λάιτ-μοτίβ και προσπαθεί να μεταφέρει ένα βελανίδι(προκαλώντας από το ξεκίνημα κιόλας μια καταστροφική χιονοστιβάδα) και όχι μόνο, αφού αυτός είναι η αιτία της απόψυξης στο 2 και της ανακάλυψης των δεινοσαύρων στο 3.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου