Ύμνος στην Ελληνική Παράδοση με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2018»…

… και την έκτη μέρα των εκδηλώσεων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η έκτη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2018». Το Πάρκο Κώστας Λιάρος κατακλύστηκε από κόσμο όλων των ηλικιών και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, παρότι η ημέρα ήταν εργάσιμη και την επόμενη ξεκινούσε η λειτουργία των σχολείων. 

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, φρόντισε και αυτή τη βραδιά να παρουσιάσει στους δημότες ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα. Με τον καταξιωμένο στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, τραγουδιστή Κώστα Μήτση και την ορχήστρα του αλλά και με την συνδρομή των χορευτικών τμημάτων έξι Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, και του ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» οι θεατές ταξίδεψαν μουσικά στην Ελλάδα από το ένα άκρο στο άλλο. 

Ο Γιάννης Μαυροειδάκος εμφανώς ικανοποιημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου όλο το επταήμερο των εκδηλώσεων, ευχαρίστησε από καρδιάς τους δημότες για τη συμμετοχή τους, το Δήμαρχο και τους συναδέλφους του από το Δημοτικό Συμβούλιο που στήριξαν τις εκδηλώσεις και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου για την άοκνη και υπεράνθρωπη προσπάθειά τους όλες τις ημέρες. 


Οι θεατές απόλαυσαν Μακεδονικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Νομικού Προσώπου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» και πέρασαν αρμονικά, δίπλα στη Θράκη, μέσα από τις χορευτικές φιγούρες του συλλόγου Μακεδόνων Θρακών Φυλής και Β.Δ Αττικής. Από κει ταξίδεψαν στο νησί που είχαν απελευθερώσει οι Μακεδόνες από τους Πέρσες. Το νησί της Άρτεμις, την ακριτική Λέρο με ξεναγό τον Σύνδεσμο Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο ΑΙΓΕΑΣ» και από εκεί ακριβώς απέναντι στις αλησμόνητες πατρίδες του Εύξεινου Πόντου και την Τραπεζούντα με οδηγό τον ομώνυμο σύλλογο Ποντίων Άνω Λιοσίων αλλά και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζωφριάς που χόρεψε βαλς, συρτό-βαρύ, καρσιλαμά, και άλλους χορούς από την Κωνσταντινούπολη. 
Ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» και το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Φυλής τόνισαν στην εκδήλωση την αφετηρία του ταξιδιού, τον τόπο εκκίνησης αλλά και τον τόπο επιστροφής. Νταρσά, Παλαιός συρτός, Καγκέλι, καλαματιανός από την Γρίζα και τράτα, καλαματιανό Λίτσε μόϊ Λίτσε και Τσάιτα Βουτσν από το χορευτικό τμήμα της Φυλής με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Σπύρο Μπρέμπο να συνοδεύει με το τραγούδι του και τους δύο αρβανίτικους συλλόγους και να ξεσηκώνει τον κόσμο.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα







































































Ακολουθούν χαρακτηριστικά live από την όμορφη βραδιά 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ https://www.youtube.com/watch?v=DwQOYIvmeu8 https://www.youtube.com/watch?v=nUTTHdyq3HM  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – ΘΡΑΚΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ & ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=OOj5jpWn2-0 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Η ΓΡΙΖΑ» https://youtu.be/96BH_hFPAJA https://youtu.be/ma84BzyZbYs  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΗΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 
«Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» https://youtu.be/jn0LY-liKbc ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ https://youtu.be/MqiEPVFNhTI https://youtu.be/OBlpMbmDOx4 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 «Ο ΑΙΓΕΑΣ» https://youtu.be/lqT8mCc75Go https://youtu.be/U8HkIM91gSM

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου