Παράδοση και γλέντι μέχρι πρωίας στη Γιορτή Τσικουδιάς




«Αναστέναξε» η Πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων με το κρητικό γλέντι που συνδιοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Κρητών Δήμου Φυλής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα».
Τους Κρητικούς και τους φίλους της Κρήτης που κατέκλισαν την πλατεία, καθώς και όσους χρόνια στηρίζουν και βοηθούν τον Σύλλογο, ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Στεφανουδάκης και τους προσκάλεσε να συμμετέχουν στα μαθήματα χορού και λύρας του Συλλόγου. Ο Βασίλης Στεφανουδάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού. «Αυτή η εκδήλωση έγινε με την προσωπική βοήθειά του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος των Κρητών για τον Δήμαρχο και ευχαρίστησε και τη Διοίκηση του Δήμου για την υποστήριξη. «Γι’ αυτό προχωράμε κι έχουμε δύναμη, έχουμε κουράγιο», επισήμανε.
Με ελπίδα και αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον ευχήθηκε ο Χρήστος Παππούς στο πλήθος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι υπολογίζουν», ενώ συνεχάρη τον Βασίλη Στεφανουδάκη και τον χαρακτήρισε κρητικό παλικάρι που προχωράει δυνατά. «Σήμερα στην καρδιά του Δήμου Φυλής, στην πλατεία των Άνω Λιοσίων, χτυπάει η καρδιά της Κρήτης και έχουμε τη λεβεντιά της μαζί μας», τόνισε ο Χρήστος Παππούς, υπογραμμίζοντας την αγάπη που νιώθει για την Κρήτη όπου έζησε ως φοιτητής.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φυλής προανήγγειλε ότι σε μερικές μέρες θα ανακοινωθεί ένα θετικό και αισιόδοξο νέο για τον Δήμο Φυλής.
Ιδού τις ακριβώς είπε:


Η βραδιά εκτυλίχθηκε σε κρητικούς ρυθμούς. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κρητών παρουσίασαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και ο Γιώργης Φασουλάς με τον Κώστα Καλλέργη και τον Γιώργη Βρέντζο ερμήνευσαν τραγούδια της Κρήτης και για την Κρήτη, υπό τους ήχους της λύρας, και όλοι μαζί «ταξίδεψαν» τον κόσμο στην παράδοση της Μεγαλονήσου. Ο κόσμος, αφού γεύτηκε το γαμοπίλαφο και την τσικουδιά, χόρεψε κρητικούς και παραδοσιακούς χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη βραδιά 









































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου