Αέρας Αιγαίου με “Φουσκοθαλλασιές” στο Βορεινό





Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος ανηφόρισε το ΒΟΡΕΙΝΟ ως γνήσιος Ζωφριώτης και είχε εγκάρδια συνομιλία με την Ευαγγελία Κωβαίου

Άρωμα Αιγαίου και θάλασσας σκόρπισε το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Βορεινού από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου, που σε σκηνοθεσία–Διδασκαλία Γιώργου Ματαράγκα ανέβασε τις “Φουσκοθαλασσίες” 

Μια ηθογραφία του 1937 που διαδραματίζεται σε ένα νησί του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό έργο του Δημήτρη Μπόγρη (1890-1964) που απεικονίζει τη ζωή της εποχής εκείνης μέσα από πολύ γέλιο αλλά και από δραματικές καταστάσεις. 

Λίγα λόγια για το έργο: Η οικογένεια του καπετάνιου Σφακιανού, η γυναίκα του οι τρεις κόρες και ο ψυχογιός τους, ζουν με όλες τις συνήθειες και τα ήθη και έθιμα του νησιού. Μια πλούσια οικογένεια που εμφανίζεται από την Αθήνα ανατρέπει όλη τη ζωή τους. Ο νεαρός της Αθηναϊκής οικογένειας πρόκειται να παντρευτεί μία από τις κόρες του καπετάνιου. Αυτός γυρίζει ξαφνικά στο νησί και βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα... 

Για όσους δεν είχατε την ευκαιρία, υπάρχει μία ακόμη, καθώς η τελευταία παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Ιλίου θα δοθεί αύριο Παρασκευή στο Θέατρο Πάρκο Ειρήνης (Άτταλος) στο γειτονικό Καματερό και η είσοδος είναι Ελεύθερη. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις "Φουσκοθαλασσιές στο ΒΟΡΕΙΝΟ
















Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δήμοι Ιλίου και Φυλής ενώνουν τις Πολιτιστικές θεατρικές τους δυνάμεις, καθώς η Ομάδα του Γιώργου Ματαράγκα είχε ανεβάσει και πέρσι παράσταση στο Βορεινό ενώ η θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου (ΘΟΖ) της Στέλλας Νικολοθανάση είχε ανεβάσει τη δική της στο Θέατρο Ιλίου.

Τα ωραία ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Ο “Ουίλιαμ” της ΘΟΖ θ’ ανέβει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο “Τρίτση” στις 9 μ.μ. ενώ όπως ανακοίνωσε η φιλόξενη Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου η ίδια παράσταση θ’ ανέβει στο Βορεινό την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. 
Λίγα λόγια για το έργο: 
«Ποιος σκότωσε τον Ουΐλιαμ» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου Από την Θεατρική ομάδα Ζεφυρίου - Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα» σε σκηνοθεσία της Στέλλας Νικολοθανάση. Όπου Ουίλιαμ, ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Σαίξπηρ, του οποίου το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αναλαμβάνει να ανεβάσει στη σκηνή ένας ερασιτεχνικός θίασος ενός Δήμου, με υψηλές φιλοδοξίες. Το θεατρικό κείμενο είναι χαριτωμένο, σαρκαστικό με σωστή διάρθρωση και πρωτότυπα ευρήματα. Αυτήν την παρωδία θα απολαύσουμε από τα μέλη της Ομάδας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου