Απόσταξη και ηπειρώτικο γλέντι στα «Τσίπουρα 2018» του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου και του Δήμου Φυλής



Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση «Τσίπουρα» διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο γήπεδο δίπλα στη Στέγη του Συλλόγου (μπασκέτες), στο Ζεφύρι. 

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, πλήθος Ηπειρωτών και μη, και δεκάδες επίσημοι, τίμησαν την εκδήλωση και γλέντησαν με πολύ χορό και καλή μουσική.. 

Τα «Τσίπουρα» ξεκίνησαν από το κέφι και το μεράκι ορισμένων Ηπειρωτών της περιοχής, και αποτελούν πλέον θεσμό συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου. Στη γιορτή, διατηρώντας το έθιμο, γίνεται επιτόπου απόσταξη του τσίπουρου, και όπως θέλει το έθιμο, όταν γίνεται απόσταξη του τσίπουρου, γίνεται και γιορτή. Το πολύ καλής ποιότητας τσίπουρο καταναλώθηκε και κατά τη διάρκεια της γιορτής και συνοδεύτηκε από εξαιρετικές παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν με μεράκι οι Ηπειρώτισσες του Ζεφυρίου. 

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο που τιμά την παράδοση και διοργανώνει τη γιορτή του τσίπουρου, παρασκευάζοντάς το κατά τη διάρκεια της, έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ζενέτο, Δήμαρχο Ιλίου, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση , τον προσκάλεσε να χαιρετίσει και του πρόσφερε συμβολικό δώρο. Ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση, υγεία και αισιοδοξία. 

Ακολουθεί το video με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Χρήστου Παππού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό














































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου