Διπλή γιορτή το φετινό πανηγύρι του Αγίου Κυπριανού




Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε φέτος, παρουσία του Δημάρχου Φυλής και πλήθους πιστών η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή, καθώς κατά τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων επισημοποιήθηκε και η Θρησκευτική Ένωση της Ελληνικής ΓΟΧ Εκκλησίας με την Εκκλησία της Βουλγαρίας.
Η Ένωση των δύο Εκκλησιών αποφασίστηκε ομόφωνα στην Ιερά  Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας ΓΟΧ το Σεπτέμβριο και επισημοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης ανήμερα της γιορτής των Αγίων με Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Γ.Ο.Χ. κ.κ.Καλλινίκου και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Τριάδιτζας κ.κ. Φωτίου από την  Εκκλησία της Βουλγαρίας, καθώς και Αρχιερέων από την Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ελληνική διασπορά, την Αμερική και πολλές Ελληνικές Μητροπόλεις.
“Ο Ήλιος της Ορθοδοξίας ανατέλλει περίλαμπρος και η απόδειξη είναι πως όταν οι άλλοι διαιρούνται η Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία με τη Χάρη του Θεού παρουσιάζεται όχι μόνο ενωμένη αλλά και δυναμωμένη. Οι δυνάμεις της Ορθοδοξίας αυξάνουν και δίνουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδος σε όλο τον κόσμο” υπογράμμισε στο κήρυγμά του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Γ.Ο.Χ. κ.κ. Καλλίνικος.
Αμέσως μετά οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων, πέριξ της Μονής. Ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανός καλωσόρισε, με εγκαρδιότητα, στο αρχονταρίκι της Μονής τους επισήμους προσκεκλημένους υπογραμμίζοντας στο χαιρετισμό του “Σήμερα είχαμε την μεγάλη ευλογία και τη χαρά να γίνει το ενωτικό συλλείτουργο της Εκκλησίας μας με την Εκκλησία της Βουλγαρίας. Είναι  ένα δεύτερο Πάσχα γιατί δεν υπάρχει υψηλότερο και ωραιότερο πράγμα από την ενότητα της Εκκλησίας μας” είπε ο Σεβασμιότατος και ευχήθηκε αυτή η ένωση να διευρυνθεί.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή. “Γέροντά μας εύχομαι να είσαι πολύχρονος και να σε έχουμε πολλά χρόνια κοντά μας. Μας διδάσκεις με την υπομονή που έχεις δείξει απέναντί μας  και μας βοηθάς με την πατρική σου συμβουλή κάνοντάς μας καλύτερους ανθρώπους” είπε ο Χρήστος Παππούς.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Εκκλησιών από το εξωτερικό ο ηγούμενος του Μοναστηριού Θεοδόσιος παρέθεσε επίσημο γεύμα σε Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς, πολιτικούς και τοπικούς φορείς.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων ξεκίνησαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, με τον Αγιασμό και τον Μέγα Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων το πρωί και τον Εσπερινό το απόγευμα.























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου