Τραγουδούν και παρατραγουδούν στο Θέατρο «Θέσπις» του Παύλου Ζήκα κάθε Παρασκευή στις 21:00

Το ζευγάρι υποκλίνεται με σεβασμό στο κοινό του , που το αποθεώνει με παλαμάκια που δεν έπαψαν να χτυπούν στο ρυθμό της Φωτούλας σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς

Της Μπαρμπιλένας Τριανταφύλλου 

Στη -θεατρική- Στέγη τους μας φιλοξένησαν μια κρύα Παρασεκυή του χειμώνα η Φωτούλα και ο Ακάκιος , η αξιαγάπητη ηθοποιός Θεοδώρα Τσέπα και ο λατρεμένος Παύλος Ζήκας.

Το ζευγάρι έβαλε τα δυνατά του για να μας ζεστάνει, με ευφυή σάτιρα , παιγνιώδεις ατάκες και άφθονο τραγούδι ενώ κατόρθωσε παράλληλα να μας συγκινήσει χωρίς να βαρύνει το απόλυτα κεφάτο κλίμα της βραδιάς. Η Φωτούλα και ο Ακάκιος είναι ένα ανδρόγυνο που πασχίζει να μην αφήσει τις αντιξοότητες της εποχής να το λυγίσει. Οι δυό τους, επιλέγουν να αντιμετωπίζουν όσα έρχονται με αισιοδοξία και κάνα-δυο τραγουδάκια, ας είναι και της φτώχειας παρατράγουδα.

Η Φωτούλα είναι μια γυναίκα με ταπεραμέντο και βαθιά γνώση για τη ζωή , τόσο βαθιά που ορισμένες φορές επιλέγοντας να μην την εξωτερικεύσει υφίσταται το χλευασμό του συζύγου της Ακάκιου , ο οποίος όπως το λέει και το όνομα του , καμία κακία δεν της έχει ,απλώς ό,τι του έχει απομείνει να διασκεδάζει , είναι να την τσιγκλάει κάπου-κάπου.

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που η ονειροπαρμένη Φωτούλα επανακτά το χαμένο έδαφος με την πραγματικότητα , συνειδητοποιεί το γκρίζο των εποχών και πριν προλάβει να την γκρεμίσει από το προσωπικό της σύμπαν , εκείνη το μετουσιώνει σε στιχάκια και χορό.

Ο Ακάκιος από την άλλη , βρίσκει τη διέξοδο στο κρασί και έναν πενιχρό μεζέ ,που μπορεί κυριολεκτικά να τον δει μονάχα ζωγραφιστό. Η Φωτούλα όμως , όπως συνήθιζαν και συνηθίζουν οι γυναίκες ανά τις εποχές , τον τραβάει από το μανίκι για να του δείξει μέσα στο απόλυτο σκοτάδι , έναν δρόμο πιο φωτεινό , πειθοντάς τον να γευτεί επιτέλους έναν αληθινό μεζέ από τη ζωή , που τον δικαιούνται και οι δυο τους.

Τελικά αυτό που έχουμε εμείς να κρατήσουμε , πέρα από το κέφι και την ενέργεια των πρωταγωνιστών , είναι πως απέναντι στα ζόρια της καθημερινότητας δεν πρέπει να αφήνουμε την ψυχή μας χωρίς μελωδίες και χαρές , ούτε όμως να εθελοτυφλούμε και να συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα δυνατά αντί να διεκδικήσουμε με χαμόγελο κι επιμονή όσα έχουμε ονειρευτεί.

Ο Ακάκιος και η Φωτούλα , μας παροτρύνουν να γεμίσουμε τον σάκο μας με μερικά τραγουδάκια , λίγο κρασάκι και πολύ χιούμορ και να ξεκινήσουμε από την αρχή να εξερευνούμε αυτόν τον κόσμο , που έχει πολλά άσχημα , αλλά πολλά περισσότερα όμορφα να μας φανερώσει.

Ως τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα , οφείλουμε να αναδείξουμε την εξαιρετικά αξιόλογη προσπάθεια των συντελεστών να προσφέρουν πολιτισμό στους συνδημότες μας χωρίς ελιτισμό και ξύλινη κουλτούρα , μέσα από την ιστορία που έχει γραφτεί και συνεχίζει να γράφεται κάθε μέρα.

Ο Ακάκιος και η Φωτούλα μας περιμένουν κάθε Παρασκευή ώρα εννέα , στην οδό Αλαμάνας 26 , στο Ζεφύρι , στο ιστορικό θέατρο-στολίδι ''Θέσπις'' του Παύλου Ζήκα. Για το φαϊ και το πιοτί έχουν φροντίσει εκείνοι...
 Εσείς φέρτε μόνο την καλύτερη των διαθέσεών σας , ενώ εμείς ευχόμαστε να φέρουμε γούρι και καλό ποδαρικό!








Η γλυκύτατη Θεοδώρα Τσεπά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσιά τους την παράσταση,και τον καθένα ξεχωριστά

Την πρόσκληση δεν θα μπορούσαν να μη δεχθόυν με χαρά, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των Παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γίαννης Κρεμύδας , που αναγκάστηκε λόγω υποχρεώσεων να αποχωρήσει αμέσως μετά τη λήξη της παράστασης.

Η Θεοδώρα Τσεπά με τον σκηνοθέτη-συγγραφέα της παράστασης Πάνο Καλουδά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου