Λαμπρότητα και κατάνυξη στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Ζεφύρι





Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους πιστών. 
Τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Άγγελος Κανέλος, συνεπικουρούμενος από τον δεύτερο ιερέα του Ναού εορτάζοντα πατέρα Θεοφάνη Θεοφάνους και τον πρώην εφημέριο του Ναού πατέρα Χρήστο Καπερώνη. 
Στο κήρυγμά του ο πατέρας Άγγελος έδωσε και φέτος σαφείς οδηγίες στους πιστούς για το Αγίασμα και τη χρήση του. «Τον Αγιασμό δεν τον κρατάμε στα σπίτια. Το Αγίασμα φυλάσσετε μόνο στους Ιερούς Ναούς και πουθενά αλλού. Ραντίζουμε τα σπίτια μας, πίνουμε όσοι έχουμε νηστέψει και το υπόλοιπο το μοιράζουμε δεν το κρατάμε» είπε στους πιστούς μετά την λήξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού. 
Αμέσως μετά ιερείς και πιστοί, με προεξάρχουσες τις εικόνες της Βάπτισης του Χριστού που κρατούσαν στα χέρια τους ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας κατευθύνθηκαν πεζή στο πάρκο Κώστας Λιάρος όπου εψάλη το απολυτίκιο των Θεοφανίων και η έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου