Έφυγε έχοντας συμπληρώσει τα 107 του ο αγαπημένος παππούς του Γιώργου Αντωνόπουλου Νίκος Καλούδης



Έφυγε έχοντας συμπληρώσει τα 107 του, ο αγαπημένος παππούς του αναπληρωτή Δημάρχου, Γιώργου Αντωνόπουλου Νίκος Καλούδης. 
Τον αποχαιρέτησαν σήμερα η οικογένεια, συγγενείς και δεκάδες φίλοι… Ο Νίκος Καλούδης έφυγε έχοντας συμπληρώσει τα 107 του χρόνια… 
Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής πριν δύο χρόνια είχε γράψει για ‘κείνον, μερικά λόγια από καρδιάς… Αυτά, είναι, και το δικό μας “Αντίο”
18-2-2017

"Μαθήματα ζωής από τον 105χρονο Ζεφυριώτη Νίκο Καλούδη" 
Ξεχωριστή στιγμή στην κοπή της πίτας των Πελοποννησίων στο Πνευματικό Κέντρο του Ζεφυρίου, το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου, ήταν η βράβευση του παππού του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργου Αντωνόπουλου. 
Το γηραιότερο μέλος του συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Νίκος Καλούδης, βραβεύτηκε από το σύλλογο, ανήμερα των γενεθλίων του έχοντας συμπληρώσει 105 χρόνια ζωής. 
Ο Νίκος Καλούδης αιώνιος έφηβος με όρεξη, απέραντο σεβασμό και δίψα για ζωή, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορική φυσιογνωμία του Ζεφυρίου και όχι μόνο. Κληθείς στο βήμα για να παραλάβει την τιμητική πλακέτα εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε το σύλλογο για την τιμή που του έκανε κι ευχήθηκε σε όλους, χρόνια πολλά με υγεία . 
«Είμαι 105 ετών. Γεννήθηκα στις 18 Φλεβάρη το 1912, σαν σήμερα . Έχω στη ζωή ευχαριστηθεί γιατί είμαι καλά, με τόσους πολέμους και κατοχές που περάσαμε» είπε ο μπάρμπα Νίκος όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του . 
Αναφερόμενος στις σημερινές συνθήκες σημείωσε « Τώρα έχουμε μια κρίση γερή η οποία είναι σοβαρή . Έχω πάει στρατιώτης έχω πολεμήσει 4 φορές και μια κατοχή που μας βρήκε. Έχουμε καθαρό ουρανό. Σας τον δώσαμε εμείς οι παλαιοί. Πολεμήσαμε από το 1912 μέχρι το 22 και μετά πάλι το 40. Ήρωες, λεβέντες έδωσαν τη ζωή τους για να μην χάσουμε τον καθαρό ουρανό. Τώρα οι Τούρκοι κοιτάνε να μας πάρουνε χώρο Ελληνικό. Προσέξτε καλά . Δεν έχω πολλά να σας πω . Είμαι ευχαριστημένος γιατί μέχρι σήμερα είμαστε ήρωες και αναπνέουμε τον καθαρό αέρα της Ελλάδας. Ατενίζουμε το γαλάζιο ουρανό της χώρας και θα τον μουτζουρώσουμε τώρα στα τελευταία; Ευχαριστώ πολύ. Να είστε όλοι γεροί και δυνατοί και ο Θεός να μας γλυτώσει από την κακιά ώρα» είπε ο μπάρμπα Νίκος και παρέλαβε καταχειροκροτούμενος την τιμητική πλακέτα που του αφιέρωσε ο σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου «Ο Γέρος του Μοριά». 
Ιστορική φυσιογνωμία χαρακτήρισε τον Νίκο Καλούδη ο Βουλευτής Αττικής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ενώ ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς του είπε πως  είναι παλικάρι και μας κάνει υπερήφανους ...










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου