Το τσίκνισαν με τον Χρήστο Παππού και το νέο τους Πρόεδρο Γιώργο Αδάκτυλο τα μέλη των ΚΑΠΗ


Μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη με πολύ κέφι και χορό πέρασαν χθες περισσότεροι από 500 ηλικιωμένοι, μέλη των ΚΑΠΗ Φυλής, στο καθιερωμένο πια ραντεβού …τσικνίσματος που έγινε θεσμός, με τη Διοίκηση του Δήμου. Οι ηλικιωμένοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου των ΚΑΠΗ Γιώργου Αδάκτυλου, γέμισαν ασφυκτικά την κοσμική ταβέρνα στη Φυλή, όπου διοργανώθηκε η γιορτή και απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι έχουν ένα μοναδικό τρόπο να χρωματίζουν με χαρά, ζωντάνια και κέφι όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Διοίκηση των ΚΑΠΗ. 
Τον αξιοζήλευτο ενθουσιασμό των ηλικιωμένων υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής στο χαιρετισμό του : «Χαίρομαι κάθε φορά που σας βλέπω και θαυμάζω τη δύναμη και τη ζωντάνια σας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Έχετε και τη δική μου αγάπη και το ξέρετε όλοι, πολύ καλά. Σας είδα έναν έναν ξεχωριστά, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε ευχές και χαίρομαι που με θεωρείτε φίλο σας. Εύχομαι όχι μόνο του χρόνου αλλά και τα πολλά επόμενα χρόνια να είμαστε όλοι εδώ και να γιορτάζουμε μαζί. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και του χρόνου καλύτερα» είπε καταχειροκροτούμενος ο Χρήστος Παππούς. 
Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους για την παρουσία τους χρησιμοποιώντας ένα ποντιακό γνωμικό : «Η συχωρεμένη η γιαγιά μου η Σοφία έλεγε πως όσο μεγαλύτερη είναι η παρέα τόσο πιο όμορφο είναι το τραπέζι, σας ευχαριστώ που ήρθατε να γιορτάσουμε μαζί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης» είπε ο Γιώργος Αδάκτυλος. Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξή του, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο για τη βοήθειά του στην εκδήλωση και τους εργαζόμενους στη δομή. 
Οι ηλικιωμένοι πρόσθεσαν την δική τους πινελιά στο εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης αφού αρκετοί από αυτούς ήταν ντυμένοι με αποκριάτικα ρούχα. Ο χορός δεν άργησε να φουντώσει και κράτησε πολλές ώρες, τόσες που κάποιοι ένιωσαν, ότι τα παπούτσια τους βαραίνουν και τα έβγαλαν. Η κεντρική πίστα ήταν γεμάτη από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και στις τρεις αίθουσες του κέντρου είχαν δημιουργηθεί αντίστοιχες πίστες χορού. Καλό φαγητό, οικογενειακή ατμόσφαιρα και ζωντανή μουσική ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας του Γιώργου Αδάκτυλου, που ξεσήκωσε τους ηλικιωμένους οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του καλώντας τον στην πίστα μαζί τους. 
Η έκπληξη της εκδήλωσης προέκυψε από το δάσκαλο της χορωδίας του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Δαυίδ Παπαδόπουλο, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε, με καταπληκτικό τρόπο όπως πάντα, παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια του Πόντου ξεσηκώνοντας τους πάντες στην αίθουσα. 
Από τον πλευρά του ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ, που αποδείχθηκε πολύ καλός οικοδεσπότης, υποδέχθηκε με χαμόγελο όλους τους προσκεκλημένους του , ηλικιωμένους, Εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συλλόγων και παρακολουθούσε όλα τα τραπέζια ώστε να μην λείπει τίποτα από κανένα.
 Ο Γιώργος Αδάκτυλος παρά το γεγονός ότι ανέλαβε πρόσφατα την Διοίκηση της Δομής έχει καταφέρει να κερδίσει την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων. Από την πρώτη στιγμή τα μέλη του ΚΑΠΗ εκτίμησαν την αφοσίωσή του στα νέα του καθήκοντα και του το ανταπέδωσαν την Τσικνοπέμπτη που εν χορώ καλούσαν το δικό τους άνθρωπο να ανέβει μαζί τους στην πίστα. 
Το καλό κλίμα είχε διαφανεί άλλωστε και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ αλλά και στις δυο εκδρομές στο Ναύπλιο που έκαναν αυτό το διάστημα οι ηλικιωμένοι συνοδεία του νέου προέδρου τους.
 Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

















































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου