Τον Απρίλιο παραλαμβάνουν τη Στέγη τους οι Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων




Στη Στέγη τους μετακομίζουν σύντομα οι Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων, όπως ανακοινώθηκε στο Ηπειρώτικο Γλέντι 2019 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων το Σάββατο 2 Μαρτίου, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Φυλής. 
«Σε μερικές μέρες θα κάνουμε τα εγκαίνια του Σπιτιού του Ηπειρώτη», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Φυλής είναι ο μοναδικός Δήμος που έχει δημιουργήσει για τους Συλλόγους τα δικά τους Σπίτια. «Τον Απρίλιο παραλαμβάνουμε τα κλειδιά της Στέγης των Ηπειρωτών» ανακοίνωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας, ευχαριστώντας θερμά τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για «την καθοριστική συμβολή του στην ολοκλήρωση της κατασκευής της Στέγης», καθώς και τις Δημοτικές Αρχές που συνέβαλαν. 
«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το θέμα αυτό είχε κολλήσει και όλοι βλέπαμε ένα ημιτελές κτίριο – “φάντασμα”. Κανείς δεν πίστευε ότι θα τελειώσει ποτέ, διότι υπήρχαν προβλήματα νομιμότητας από την αρχή», είπε αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες. 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Κωνής, συγχαίροντας τον Δήμαρχο που έκανε πράξη τη δέσμευσή του. «Είμαι χαρούμενος ακούγοντας τον Πρόεδρο ότι επιτέλους το Σπίτι του Ηπειρώτη είναι κτήμα των Ηπειρωτών των Άνω Λιοσίων. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνδράμανε και βεβαίως στο Δήμαρχο, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Κωνής. 
Ο Χρήστος Ρούσσας αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του Συλλόγου και ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στο Ηπειρώτικο Γλέντι, αλλά και το Δήμο Φυλής, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής για τη υποστήριξη της εκδήλωσης. 
Στο καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης, τους χορούς ξεκίνησε το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών που καταχειροκροτήθηκε για τις χορευτικές του ικανότητες. Εν συνεχεία, τη σκυτάλη πήρε το προεφηβικό και εφηβικό τμήμα και τις χορευτικές παρουσιάσεις ολοκλήρωσε το τμήμα ενηλίκων. Φέτος, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εμπλουτίστηκε με την αναβίωση του παραδοσιακού ηπειρώτικου αποκριάτικου δρώμενου «ο χορός της νύφης», που παρουσίασε, καταχειροκροτούμενη, η Ομάδα Παραστάσεων του Συλλόγου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αυτό ακριβώς που… υποσχέθηκε, ένα Ηπειρώτικο Γλέντι.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos με τους ολιγόλεπτους χαιρετισμούς 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα











































  



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου