Πλήθος κόσμου στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στη Λίμνη







Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη αλλά και πλούσιο ποντιακό γλέντι γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Γεωργίου από τον Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», παρουσία του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους πιστών. 
Η θρησκευτική πανήγυρις για την εορτή του Αγίου Γεωργίου κορυφώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Τορόντο κ.κ. Μωυσής και ιερείς από την Αττική και τη Βοιωτία. 
Ο Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κήρυγμά στο βίο του Αγίου Γεωργίου υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι και σήμερα 1700 χρόνια μετά τους βάναυσους βασανισμούς του Αγίου, το Φως που εκπέμπει εξακολουθεί να λάμπει και να φωτίζει όλους όσους προστρέχουν στο πρόσωπό του». Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να μεσιτεύει στο Θεό για τον καθένα ξεχωριστά και να δίνει υγεία και ευημερία σε όλους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Μητρόπολη για την γενοκτονία των Ποντίων. 
Ο Πρόεδρος του συλλόγου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Θεόδωρος Προκοπίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επεφύλαξαν φέτος μια ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής και τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη . Αποφάσισαν να τιμήσουν όπως είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος «αυτό το ξεχωριστό κομμάτι του Δήμου Φυλής, το μαέστρο και τα παιδιά μας, που πάντα δίνουν το παρών σε όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου». 
Την τιμητική πλακέτα στον Νίκο Καλομοίρη παρέδωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ενώ σε κάθε μέλος της φιλαρμονικής ο σύλλογος πρόσεφερε μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου.


Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τους ιερείς και τους πιστούς να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και τον Εθνικό Ύμνο και αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά και οι καλλιτέχνες που πρόσφεραν στον κόσμο ένα πλούσιο ποντιακό γλέντι. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά  live και φωτογραφικά στιγμιότυπα














































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου