Με αφιέρωμα στην παράδοση ξεκίνησε στα Άνω Λιόσια το πανηγύρι για τον εορτασμό των Πολιούχων

... Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης



Με τα χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ Φυλής και των Πολιτιστικών συλλόγων άνοιξε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού η αυλαία του τριήμερου εορτασμού που οργάνωσε ο Δήμος και το ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» για τον εορτασμό των Πολιούχων της πόλης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ με αναφορά στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που συμπλήρωσε 100 χρόνια . Η υπεύθυνη του χορευτικού του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» κ. Σουζάνα Καλτουρουμίδου συγκίνησε το κοινό με το μήνυμα μνήμης που απηύθυνε ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους 353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους νεότουρκους. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά με ένα όμορφο ταξίδι στην παράδοση του τόπου μας. Το πρόγραμμα άνοιξε το χορευτικό των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής και ακολούθησαν τα χορευτικά των Αρκάδων, των Θεσσαλών, των Μακεδόνων Θρακών, των Βορειοηπειρωτών, του Χοροδρώμενου και των Κρητών συνοδεία της ορχήστρας του γνωστού παραδοσιακού ερμηνευτή Κώστα Μήτση. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εμφάνιση των Παραδοσιακών Συλλόγων...











































Η βραδιά έκλεισε με συναυλία των ONIRAMA και  Μύρωνα Στρατή
Μείνετε συντονισμένοι! - Θα ακολουθήσει εκτενές αφιέρωμα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου