Συγκινητικές στιγμές στο Νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων. Τιμήθηκε η μνήμη της Ρωσίδας Ηρωίδας Ζηναϊντα Κουζνέτσοβα - Τσιγγέλη




Φωτό Αρχείου από τα Αποκαλυπτήρια στις 23 Απριλίου του 2017
Λεπτομέρειες για την τιμητική εκδήλωση 









Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων το μεσημέρι της Πέμπτη 9 Μαΐου, «Ημέρα της Νίκης κατά των Ναζί» καθώς εκπρόσωποι της διπλωματικής αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Ακόλουθο Αμύνης Αλεξάντερ Πριχόντκο επισκέφθηκε τον Δήμο Φυλής προκειμένου να αποδώσει τιμές στο μνήμα της Ρωσίδας Ηρωίδας Ζηναϊντα Κουζνέτσοβα - Τσιγγέλη. 
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στο Δήμο Φυλής η μνήμη της ηρωίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Κουζνέτσοβα-Τσιγγέλη Ζιναΐντα, η οποία έχει ενταφιαστεί στο νέο Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων τιμήθηκε με μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 2017, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας της διπλωματικής αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και της Δημοτικής Αρχής παρόντος του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού. 

Στον τάφο της ηρωίδας μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν εκείνη τη μέρα τα αποκαλυπτήρια επιτύμβιας πλάκας που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, σε ανάμνηση των ηρωϊκών της πράξεων, αλλά και των τιμών που της έχουν γίνει, διαχρονικά, από τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Έκτοτε κάθε χρόνο η μνήμη της τιμάται στο Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων στις 9 Μαΐου, με τις δέουσες τιμές. 
Φέτος, κοντά στους συγγενείς της Ηρωίδας, τον εγγονό της Αρχιλοχία του Πυροβολικού Αριστοτέλη Τσιγγέλη της κόρης Βερόνικας Τσιγγέλη και φίλων της οικογένειας που συμμετείχαν στην τιμητική τελετή μνήμης με βαθιά συγκίνηση, βρέθηκαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κοιμητηρίου Γιώργος Κρητικός και ο υπεύθυνος σε θέματα Παλιννοστούντων Γιώργος Σονίδης. Και οι δυο τους είχαν εγκάρδια συνομιλία με τον Υποστράτηγο Ακόλουθο Αμύνης Αλεξάντερ Πριχόντκο και τη Ρωσική αντιπροσωπεία καθώς και με την οικογένεια της Ηρωίδας, η οποία για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για τις πρωτοβουλίες του.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κρητικός επανέλαβε τα λόγια που είχε πει κατά τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας πλάκας πως «Η Κουζνέτσοβα-Τσιγγέλη Ζιναΐντα πρόσφερε όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα εναντίον των γερμανικών δυνάμεων στο ρωσικό μέτωπο, ως εθελόντρια στον Κόκκινο Στρατό. Ο Ελληνικός Λαός, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού αναγνωρίζει τον αγώνα του Ρωσικού λαού και τη συμβολή του στη συμμαχική νίκη. Η Ελλάδα, που έχει αναδείξει χιλιάδες ήρωες στους εθνικούς αγώνες και στους παγκόσμιους πολέμους αποδίδει, πάντοτε, τις οφειλόμενες τιμές σε αυτούς που τις αξίζουν. Τιμές που ο Ρωσικός Λαός και η Κουζνέτσοβα-Τσιγγέλη Ζιναΐντα αξίζουν με το παραπάνω».
Την προηγούμενη μέρα εξάλλου, οι Γιώργος Σονίδης και Γιώργος Κρητικός επισκέφθηκαν το κοιμητήριο μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή της «Όρθιας Ελλάδας» Μαρία Ναυροζίδου η οποία κι εναπόθεσε στο μνήμα τη Ηρωίδας, λίγα λουλούδια. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι απόψε στο Ζάππειο Μέγαρο διοργανώνονται οι κορυφαίες εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Νίκης» στις οποίες θα συμμετάσχει εκ μέρους του Δήμου Φυλής, ο Γιώργος Σονίδης.
Ακολουθεί μικρό αλλά συγκινητικό απόσπασμα από τις φετινές τιμές στο νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου