Η ώρα της αλήθειας μπροστά στην κάλπη. Σήμερα τελειώνουν τα παραμύθια στο Δήμο Φυλής!


ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΑΘ. ΠΟΔΑΡΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΜΕΛΟΥΣ ΕΣΗΕΑ



Σήμερα με την προσέλευση των πολιτών στην κάλπη οι μύθοι διαλύονται και τα παραμύθια τελειώνουν. Μιλά ο λαός και ο λόγος του είναι ξεκάθαρος και καταλυτικός. Η πόλη κατά γενική ομολογία άλλαξε. Η πόλη απέκτησε υπόσταση, υποδομές, σεβασμό και αναγνώριση. 
Πέντε εποικοδομητικά χρόνια ατελείωτου αγώνα, μόχθου και επιμονής του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και της ομάδας του κλείνουν ένα ακόμα κύκλο.
Ταυτόχρονα με την ατελείωτη κούραση, την αγωνία και τον αδυσώπητο αγώνα, μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, εμείς οι συνεργάτες του, ζήσαμε την έντονη συγκίνηση και τη χαρά της δημιουργίας, κάθε φορά που η δέσμευση γινόταν πράξη. Με το Χρήστο Παππού κάθε φορά η δέσμευση, γινόταν πράξη. Και μετά άλλη δέσμευση και μετά άλλη πράξη. Πέντε χρόνια που πέρασαν χωρίς ανάσα, χωρίς ανάπαυλα. Πέντε όμως όμορφα και δημιουργικά χρόνια. 


Η πικρή γεύση από το παρελθόν… 
Είδαμε τον τόπο μας να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες που άφησαν πίσω τους, όλοι αυτοί που σήμερα ζητούν την ψήφο μας και δεν έχουν να μας πουν τίποτα άλλο εκτός από μια συγγνώμη. Μια συγγνώμη και μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό ζητούν. Αυτό είναι το όραμα και η ελπίδα τους. Να τους συγχωρήσουμε που μας παράτησαν στο έλεός μας. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας ξανακάνουν το ίδιο. 
Όμως σήμερα οι πολίτες της Φυλής αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Δεν συγχωρούν τους αδιάφορους, τους απρόσωπους, τους αναποτελεσματικούς καρεκλοκένταυρους, τους στενόμυαλους και τους πεισματάρηδες που δεν έχουν προσφέρει στα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και τη Χασιά αυτά που δικαιούνται. 
Σήμερα οι πολίτες δεν κάνουν ελεημοσύνη. Ψηφίζουν και Αποφασίζουν για τη Ζωή τους. Διαλέγουν ανάμεσα στο εμφανές έργο που εκτείνεται σε όλες τις συνοικίες του Δήμου από τη Διοίκηση του Χρήστου Παππού και την απραξία. Αποφασίζουν αν θέλουν ο τόπος να αλλάξει οριστικά σελίδα και να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα των πρωτοπόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή θέλουν να ζουν σε ένα Δήμο ουραγό, ένα απομονωμένο χωριουδάκι χωρίς αποχέτευση, χωρίς καθαριότητα, χωρίς δρόμους, χωρίς Δημαρχείο και εν τέλει χωρίς Δήμαρχο. 
«Οι λακκούβες δεν είναι κάτι σημαντικό μπορούν να περιμένουν» όπως ομολογούν και όπως έχουν αποδείξει κάποιοι με την πρακτική τους. Ο Χρήστος Παππούς όμως δεν ανέχεται τις λακκούβες και δεν ρισκάρει την οδική ασφάλεια των δημοτών που απαιτούν και δικαίως την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. 
«Ο φωτισμός στη λεωφόρο Φυλής στην είσοδο της Χασιάς θα αλλαχθεί την επομένη των εκλογών γιατί είναι δυνατός και μπορεί να προκαλέσει δυστυχήματα», λένε αυτοί που είχαν στο σκοτάδι και την εγκατάλειψη το Δήμο Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς με τιτάνια προσπάθεια και ένα πραγματικό αγώνα δρόμου τοποθέτησε φώτα led για να βασιλέψει επιτέλους το ΦΩΣ σε ολόκληρο το Δήμο. 
«Με το Ζεφύρι δεν ασχολήθηκα προσωπικά» παραδέχονται και υπόσχονται πως τώρα δεν θα το αφήσουν ξανά στα ξένα χέρια. Τώρα που ο Χρήστος Παππούς έκανε κατάμαυρο από την πίσσα το Ζεφύρι, έκανε τη νύχτα μέρα με τα φώτα led που τοποθέτησε, κέρδισε τον αγώνα με την πολιτεία και λειτούργησε ο σταθμός του προαστιακού, έφτιαξε πλατείες, αίθριο, γήπεδα και σχολεία τώρα κάποιοι πρόσεξαν ότι υπάρχει και το Ζεφύρι. 


Οι νέοι… είναι ωραίοι αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!!!
Η απλή αναλογική έφερε στον τόπο μας καινούργια πρόσωπα που ζητούν την ψήφο μας, με μόνο επιχείρημα, πως κομίζουν το νέο και άφθαρτο. Καλώς τους. Καλώς να κάτσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Να μάθουν ως αντιπολίτευση τα προβλήματα του τόπου. Να μάθουν το Α και το Ω των κανόνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να μας αποδείξουν το αγνό των προθέσεών τους και να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα με τις προτάσεις τους. Να μας δείξουν το πολιτικό τους ανάστημα μέσα από τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου και να δούμε πόσα από τα πρωτοποριακά έργα της Διοίκησης Παππού θα ψηφίσουν με ανιδιοτέλεια και με μόνο ζητούμενο το καλό του τόπου. 
Είναι π.χ. το φυσικό αέριο που έφερε ο Χρήστος Παππούς με δική του πρωτοβουλία και δαπανώντας ένα σεβαστό κονδύλι από τα χρήματα του Δήμου, ένα έργο ανάπτυξης για τον τόπο; Δίνει μακροπρόθεσμα βαθιά οικονομική ανάσα στους κατοίκους; Θα το ψήφιζαν ή είναι οπαδοί του πετρελαίου; 
Όπως και να έχει καλώς να έρθουν γιατί ο τόπος χρειάζεται όλους, όσους έχουν διάθεση προσφοράς. Όμως αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει Δήμαρχο και μάλιστα στιβαρό, επιτυχημένο και πολύ αποτελεσματικό. Σήμερα δεν χωρούν πειραματισμοί. Μπροστά στην κάλπη δεν υπάρχει οίκτος, δεν υπάρχει υποχρέωση, δεν υπάρχει συγγένεια, δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει φόβος και φυσικά δεν υπάρχει ανεμελιά. Μπροστά στην κάλπη κυριαρχεί η λογική και θριαμβεύει η απαίτηση για την ανάπτυξη του Δήμου μας. 
Ο Δήμος Φυλής τα τελευταία τρία χρόνια τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα. Είναι ο Δήμος που με την δουλειά, τη μεθοδικότητα και το σχεδιασμό που έκανε η Διοίκηση Παππού άλλαξε όψη, δημιούργησε και ανανέωσε τις υποδομές του και έβαλε ισχυρές βάσεις για έναν Δήμο πρότυπο. Πισωγυρίσματα δεν χωρούν. Ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει άλλο. 


Σε ποιόν θα δώσεις το τιμόνι του τόπου; 
Σήμερα το τιμόνι του Δήμου το έχουν στα χέρια τους οι πολίτες και αυτοί αποφασίζουν τη ρότα του. Τον οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα ή τον ρίχνουν στα βράχια. 
Διαλέγουν τον καπετάνιο που θα εμπιστευτούν τη ζωή τους. Θα μπουν μαζί με τα παιδιά τους στο καράβι που το τιμόνι του πλοίου το κρατά ο έμπειρος, ο ακούραστος και ο δοκιμασμένος στις φουρτούνες Χρήστος Παππούς; Θα διαλέξουν το καράβι με τον καπετάνιο που παραδέχεται πως δεν κρατά αυτοπροσώπως –όπως επιβάλλεται- το τιμόνι στις επικίνδυνες περιοχές ή θα διαλέξουν τον νέο και άπειρο καπετάνιο; 
Ο Δήμος είναι δυνατός, θα μου πείτε, θα αντέξει, γιατί όχι; Φυσικά είναι η απάντηση ΑΛΛΑ! Και ο Τιτανικός δυνατός, μεγάλος και σύγχρονος ήταν όμως ο καπετάνιος του, ανέλπιστα τον κάρφωσε στο παγόβουνο και έστειλε στον πάτο του ωκεανού. Για σκεφτείτε!
Όλοι αυτοί λοιπόν που διεκδικούν τα ηνία του Δήμου πρέπει πρώτα να μας δείξουν το αποτύπωμά τους στη ζωή και την πολιτική. Και αυτό γιατί ο Χρήστος Παππούς δεν είναι ένας Δήμαρχος - διαχειριστής των προβλημάτων. Ο Χρήστος Παππούς αντιμετώπισε τα προβλήματα και δεν τα έβαλε κάτω από το χαλί. Συγκρούστηκε, ελίχθηκε και κέρδισε με σκληρό αγώνα την επίλυσή τους. Χτύπησε την γροθιά στο μαχαίρι, μάτωσε αλλά δεν λύγισε, συνέχισε τον αγώνα μέχρι εσχάτων και ευτυχώς για όλους εμάς πέτυχε. 
Έδωσε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα με μεγαλύτερο την ρύθμιση των υπέρογκων χρεών και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου. Ήταν μέρα νύχτα στο Δημαρχείο και δεν κρυβόταν φοβούμενος να μην συλληφθεί λόγω των χρεών του Δήμου. Δεν το έβαλε στα πόδια σαν λιποτάκτης. Σεβάστηκε τους εργαζόμενους, τους δημότες, τους συλλόγους, τους προμηθευτές. Έκλεισε τις παλιές πληγές και παράλληλα χάραξε νέα πορεία και έδωσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία για τον τόπο και τους δημότες. 


Η ψήφος είναι ιερή και τη σεβόμαστε
Τώρα πια ξέρουμε. Σε εμάς πλέον τα μεγάλα λόγια δεν περνούν. Οι συναισθηματικές φαμφάρες δεν μας αγγίζουν. Οι μιμητές των πρακτικών άλλων Δήμων δεν μας καλύπτουν. Στο Δήμο Φυλής έχουμε τις επιτυχημένες πρακτικές του Χρήστου Παππού. Σχεδιάζει, εξασφαλίζει τους πόρους και κάνει πράξη σε χρόνο ρεκόρ από το πιο μικρό έργο μέχρι το πιο άπιαστο όνειρο. 
Σήμερα μπροστά από την κάλπη έχουμε μόνο μια επιλογή. Πάμε μπροστά και μόνο μπροστά. Στηρίζουμε τη ζωή μας, τα όνειρά μας, την οικογένειά μας και τον τόπο μας. Στηρίζουμε και ψηφίζουμε τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, των έργων, της ανάπτυξης και της ευημερίας που έφερε στο Δήμο και τους δημότες ο Χρήστος Παππούς και η επιτυχημένη ομάδα του.
Καλό και ευθύ βόλι λοιπόν γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αντιθέτως όλα μας τα λάθη θα τα βρούμε μπροστά μας. 
Α! Ξέχασα να σας ζητήσω μια χάρη! Όταν βρεθείτε μόνοι στο παραβάν θυμηθείτε πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου