Συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Δημιουργία Συνεργιών μεταξύ αθλητισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς”





Σε άλλο ένα εγκεκριμένο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα έχει καταφέρει να συμμετέχει ο Δήμος Φυλής. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει εταίρους από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Ελλάδα). 
Έχει αγγλικό τίτλο “Creating original synergies between physical activity and cultural heritage” και έχει ως κύριο στόχο να δημιουργηθεί μία μικρή συνεργασία μεταξύ των εταίρων, που θα έχει στόχο την ταυτοποίηση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ανάπτυξη ικανοτήτων μέσω του αθλητισμού, βασισμένες πάνω σε συνέργειες και διαδραστικότητα μέσω της φυσικής δραστηριότητας, την πολιτιστική κληρονομιά και τα σπορ. 
Περαιτέρω στόχος είναι να βρεθούν οι τρόποι να προσελκύσουμε άτομα όλων των ηλικιών και ειδικότερα άτομα που μέχρι σήμερα δε συμμετέχουν ενεργά, ώστε να παρακινηθούν στον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά ως “μέσο” για την επίτευξη αυτού του σκοπού. 
Οι συνεργαζόμενοι εταίροι θα βρουν τις στρατηγικές που πρέπει να αναπτύξουν, την μελέτη ανάπτυξης νέων δράσεων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την εκπαίδευση του προσωπικού τους και να δημιουργηθούν καινοτόμα προγράμματα και συνέργειες. 
Η υλοποίηση των δράσεων και των εργασιών του έργου πραγματοποιείται από 1η Ιανουρίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. To σχέδιο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+. Επιστημονικοί υπεύθυνοι του σχεδίου έχουν οριστεί ο Βασίλειος Ντάκουρης και ο Γεώργιος Βέλλης (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης). 
Eπικεφαλής του προγράμματος είναι η Polisportiva AntrhopoSport ASD από την Ιταλία.
Τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος στο Ascoli Piceno της Ιταλίας. Αποφασίστηκε τα επόμενα δύο χρόνια να αναπτυχθεί το σχέδιο “Olympic Games of Skills in Stages”. 
Διαλέξεις, ντιμπέιτ και δράσεις σε όλες τις χώρες υπό την καθοδήγηση ειδικών θα προωθήσουν την ιδέα του προγράμματος. 
Μάλιστα εκπρόσωποι από όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα συμμετέχουν σε επόμενη συνάντηση που θα φιλοξενηθεί στη Φυλή τον Απρίλιο του 2020. Είναι η πρώτη φορά που Δήμος Φυλής καταφέρνει να επιλεγεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. 
Λεπτομέρειες για πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος:http://www.sportheritage.eu












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου