Είκοσι χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Συριανό

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ 2ης ΜΟΙΡΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 

Το μνημόσυνο του αείμνηστου συντοπίτη μας Λοχία (ΕΠΥ) Παναγιώτη Συριανού αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός της 8ης Συνάντησης Αλεξιπτωτιστών, που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 13 Ιουλίου 2019 στο στρατόπεδο Κ. ΣΕΕΜΑΝ της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2ης ΜΑΛ), στον Ασπρόπυργο. 
Φέτος συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την 13η Ιουλίου 1999 που ο Παναγιώτης Συριανός έχασε τη ζωή του στην περιοχή Μαυρουδάς του Δήμου Αρεθούσας (σήμερα Δήμου Βόλβης νομού Θεσσαλονίκης) κατά τη διάρκεια άσκησης. 
Στη συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο μνημείο των πεσόντων, παρευρέθηκαν ο πατέρας του Παναγιώτη Συριανού, Γιάννης με μέλη της οικογένειάς του, ο Διοικητής, οι αξιωματικοί και τα στελέχη της 2ης ΜΑΛ καθώς και εκατοντάδες απόστρατοι ή έφεδροι Αλεξιπτωτιστές, που δεν ξέχασαν την ετήσια Συνάντησή τους. Μια Συνάντηση που τους έδωσε την ευκαιρία, για ακόμα μια χρονιά, να βρεθούν στο γνώριμο χώρο, ο οποίος αποτέλεσε γι’ αυτούς σχολείο ζωής και κοιτίδα πατριωτισμού. 
Άξια ιδιαίτερης αναφοράς η υποδειγματική η φιλοξενία της 2ης ΜΑΛ, αλλά και η σεμνότητα της τελετής. Απόδειξη ότι για τους ανθρώπους με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα λόγια περισσεύουν. 
Στη Συνάντηση είδαμε αρκετούς συνδημότες μας που υπηρέτησαν στη 2η ΜΑΛ όπως ο Φάνης Μαλανδρίνος, ο Γιάννης Βάθης κά. 
Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου