Επιμένει ο Δήμος Φυλής για επαναδρομολόγηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Στο πλευρό των κατοίκων της Ζωφριάς, οι οποίοι ζητούν την επαναδρομολόγηση της γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ βρίσκεται ο Δήμος Φυλής. Μετά το έγγραφο που είχε σταλεί πριν από περίπου δέκα μέρες, ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος επανήλθε, στις 24 Οκτωβρίου 2019, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ την επαναδρομολόγηση του 711 προς Αθήνα. Στο μήνυμα ο Αργύρης Αργυρόπουλος αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμε Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, 
γνωρίζεις ότι ο Δήμος Φυλής ήταν πάντα ανοιχτός στις σκέψεις και στις προτάσεις του ΟΑΣΑ και έτοιμος να συζητήσει τα πάντα. Είναι επίσης ένας Δήμος που βοηθάει, επί της ουσίας, και δεν αναλώνεται σε ρητορείες ή σε μικροπολιτική.
Ο πρόλογος έχει σχέση με τη γραμμή 711, την οποία ο ΟΑΣΑ μετέτρεψε σε Τοπική. Εμείς ως Δήμος και σε αυτή την περίπτωση λειτουργήσαμε καλοπροαίρετα και περιμέναμε να δούμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου μέτρου, παρόλο που από την αρχή ερχόταν σε σύγκρουση με τον κοινό μας σχεδιασμό, αφού επικάλυπτε την τοπική γραμμή 736, η οποία δρομολογήθηκε (όπως και η 737) με δαπάνη του Δήμου Φυλής.
Αυτή τη στιγμή ζητάμε τη βοήθειά σου γιατί έχουμε έρθει σε απόγνωση: Η τοπική γραμμή 711 δεν προσφέρει στη συνοικία της Ζωφριάς κάτι περισσότερο από την 736. Επιπλέον μένει ακάλυπτο ένα μεγάλο τμήμα της συνοικίας από την Ξενοκράτους-Αυλωνίτου μέχρι την Ηρακλείτου, στα διοικητικά όρια με το Καματερό. Τέλος η συνοικία έχασε την πατροπαράδοτη, απευθείας, σύνδεση με την Αθήνα, κάτι που θεωρείται σημαντική υποβάθμιση μιας συνοικίας που στην πραγματικότητα ξεπερνάει σε πληθυσμό τον πρώην Δήμο Ζεφυρίου.  
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει οδηγήσει τους κατοίκους στα κάγκελα. Το τηλ. κέντρο του Δήμου δέχεται, καθημερινά, δεκάδες τηλεφωνήματα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ζωφριάς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Τους σταματάει ο κόσμος στο δρόμο και τους βρίζει, ζητώντας να λάβει ο Δήμος δραστικά μέτρα.
Όπως καταλαβαίνεις βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και είμαστε απολογούμενοι για κάτι που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.
Γι' αυτό, εκφράζοντας την άποψη του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε παρακαλώ να επαναφέρεις τη γραμμή 711 όπως ήταν πριν δηλ. ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, με συχνότητα δρομολογίων ανά μισή ώρα.
Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με εμπλοκή της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, καθώς ο κόσμος είναι πραγματικά εξαγριωμένος.
Περιμένοντας την άμεση παρέμβασή σου, σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με σεβασμό κι εκτίμηση
Αργύριος Διον. Αργυρόπουλος
Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής

ΥΓ. Σου ξαναστέλνω την επιστολή την οποία σου είχαμε στείλει πριν από περίπου δέκα μέρες



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου