Κινηματογραφική καταδίωξη: Βρήκαν τον ληστή στο πορτ μπαγκάζ αγκαλιά με χρηματοκιβώτιο!




Σε σενάριο αστυνομικής ταινίας παραπέμπει η καταδίωξη, στον Ασπρόπυργο, κακοποιών της συμμορίας που ληστεύει επιχειρήσεις και αρπάζει χρηματοκιβώτια σε Αττική και Κορινθία, από ομάδες της ΟΠΚΕ και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλαβαν τελικά στα Άνω Λιόσια έναν από τους ληστές, στο πορτ μπαγκαζ κλεμμένου αυτοκινήτου, αγκαλιά με ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 13.000 ευρώ! 

Όταν άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί έκπληκτοι αντίκρισαν τον κακοποιό να τους… χαμογελά και να κρατά στην αγκαλιά του το μικρό μεταλλικό κουτί. 

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που προηγήθηκε, οι 4 κακοποιοί αντελήφθησαν πως δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό, την στιγμή μάλιστα που το όχημα τους είχε ακινητοποιηθεί σ’ ένα πρανές του δρόμου, λόγω της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον συνεργό τους μέσα στο πορτ μπαγκάζ και να διαφύγουν πεζοί από την περιοχή. 

Ο 31χρονος ομογενής από την ανατολική Ευρώπη, βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του κλεμμένου αυτοκινήτου, καθώς δεν χωρούσε να καθίσει κανονικά στις θέσεις στην καμπίνα του οχήματος. 

Οι ληστείες και η καταδίωξη 

Η συγκεκριμένη συμμορία, που αποτελεί συνέχεια της περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων που είχε εξαρθρωθεί το 2017 από την Ασφάλεια Αττικής, την περασμένη Πέμπτη (10.10.2019) έφτασε μέχρι τα ΣΕΑ Κορίνθου στο Σπαθοβούνι, όπου και απείλησε τον υπάλληλο του βενζινάδικου με όπλο και αφού του άρπαξαν όσο χρήματα είχε στο ταμείο, πήραν και το μικρό μεταλλικό κουτί που περιείχε 13.000 ευρώ και διέφυγαν από την περιοχή, με κατεύθυνση την Αθήνα. 

Στα όρια του Νομού Κορινθίας με το Νομό Αττικής, οι κακοποιοί λήστεψαν κι άλλο ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία. 

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους 4 επιβάτες να κινείται στο ύψος του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άγρια καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, αλλά και Μονάδες της ΟΠΚΕ.


Η καταδίωξη εξελίχθηκε στην περιοχή της Φυλής, με τους κακοποιούς να «ψεκάζουν» με πυροσβεστήρες τους Αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να τους τυφλώσουν προκειμένου να τους σταματήσουν από την καταδίωξη. Παράλληλα, έριχναν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα. 

Τελικά οι αστυνομικοί όχι μόνο κατάφεραν να αποφύγουν το «νέφος» του πυροσβεστήρα, αλλά να στριμώξουν τους κακοποιούς, οι όποιοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο τους με το συνεργό τους στο χώρο αποσκευών… αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο. 

Τα μέλη της σπείρας είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ για να κάνουν δύσκολη την ταυτοποίησή τους, χρησιμοποιούσαν μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν και γάντια. 

Για την μετάβαση και τη διαφυγή τους στα σημεία των ληστειών, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει και τα οποία στη συνέχεια έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σημειώνεται ότι οι κακοποιοί επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος των θυμάτων τους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις τα εγκατέλειπαν κλειδωμένα στον τόπο της ληστείας. 

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και από την κατ' οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο. 

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τρεις επιπλέον ληστείες και ισάριθμες κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Κόρινθο, ενώ το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπερβαίνει, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, το ποσό των 97.000 ευρώ. 

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία φορά είχε συλληφθεί το 2017, ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και την Βοιωτία. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. 

Η χρήση πυροσβεστήρα για την «τύφλωση» αστυνομικών που καταδιώκουν υπόπτους δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. 

Πρόκειται για μια μέθοδο και μάλιστα αποτελεσματική που συνάντησαν πρώτη φορά στην Δυτική Αττική μοτοσικλετιστές τις ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωκαν κακοποιούς Ρομά οι οποίοι τους ψέκασαν στο Μενίδι με πυροσβεστήρα και παρά λίγο ο οδηγός τις μοτοσυκλέτας, που προπορεύονταν στην καταδίωξη, να χάσει προς στιγμήν τον έλεγχο τις μηχανής. Ευτυχώς κατάφερε να την συγκρατήσει τελευταία στιγμή. 

Την συγκεκριμένη μέθοδο άρχισαν να την χρησιμοποιούν οι κακοποιοί πριν από περίπου 6 μήνες, κατά κύριο λόγο στα Δυτικά Προάστια τις Αττικής, προκειμένου να ξεφεύγουν από τις καταδιώξεις των Αστυνομικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου