Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» στο Ζεφύρι


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη μαθητική παρέλαση. 
«Η 28η Οκτωβρίου είναι μία επέτειος και ένα χρέος», υπογράμμισε εκφωνώντας τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, Ταξιαρχία Λαθουράκη. «Πέρασαν 79 χρόνια από εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που η χώρα μας δρασκέλισε το κατώφλι του πολέμου. Ενεπλάκη σε έναν πόλεμο που δεν τον ήθελε αλλά δεν μπορούσε και να τον αποφύγει», τόνισε στον λόγο της η Ταξιαρχία Λαθουράκη, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας στις 12 Οκτωβρίου 1944. 
«Είναι χωρίς αμφιβολία χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου, προσθέτοντας ότι «είναι, όμως, παράλληλα χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, στο μέλλον της χώρας μας, αξίες δημοκρατίας, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγοντας ότι «μόνο έτσι η Ελλάδα θα βγει και πάλι νικητής σ΄ αυτό τον σύγχρονο πόλεμο της οικονομικής κρίσης, του ηθικού αμοραλισμού και της αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Ζεφύρι με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου και συνεχίστηκαν με την τέλεση της δοξολογίας. Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ταξιαρχία Λαθουράκη και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, των μαθητών των σχολείων του Ζεφυρίου και παιδιών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων που εκπροσωπήθηκαν από το Σύλλογο Πελοποννησίων Ζεφυρίου και τον ΔΑΣ Ζεφυρίου αντίστοιχα.
Η αυλαία στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο έπεσε στα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου, όπου προσφέρθηκαν σε επισήμους και δημότες, τσίπουρα και κεράσματα και ανταλλάχθηκαν ευχές.
Στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν: 
  • Εκ μέρους του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, ο Προϊστάμενος πατήρ Άγγελος Κανέλος 
  • Εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού, ο Προϊστάμενος πατήρ Γεώργιος Θεοδορώπουλος 
  • Εκ μέρους του Δήμου Φυλής και της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος 
  • Εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, ο Διοικητής του Α. Τ. Ζεφυρίου Αστυνόμος Γεράσιμος Ντέλης 
  • Εκ μέρους του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος Γιώργος Κούρκουλος 
  • Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζεφυρίου, αντιπροσωπεία μαθητών από τα σχολεία Ζεφυρίου 
  • Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζεφυρίου, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Ζεφυρίου Νικόλαος Μιχαλόπουλος 
  • Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου και των Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος Βασίλειος Νικολαΐδης 
  • Εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου Ηλίας Αθανασόπουλος 
  • Εκ μέρους των Αθλητικών Σωματείων Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του ΔΑΣ Ζεφυρίου Σωκράτης Σταυρόπουλος με αντιπροσωπεία αθλητών 
Ακολουθεί το video με τον Πανηγυρικό της ημέρας από την Ταξιαρχία Λαθουράκη:

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό





























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου