Με λεβεντιά και περηφάνια παρέλασαν οι μαθητές στη Φυλή


Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση γιορτάστηκε στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 η οποία κορυφώθηκε με την παρέλαση των μαθητών και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής. 

Η νέα Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας έκανε γλαφυρή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής υπογραμμίζοντας τον ηρωισμό, την ανδρεία και την μαχητικότητα των Ελλήνων απέναντι στον Ιταλικό φασισμό και τις δυνάμεις του άξονα. 

«Το ΟΧΙ είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαρύ νόημα γιατί συμβολίζει αιώνια την πάλη του δικαίου με το άδικο , την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου 1940 θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους» επεσήμανε η Ελένη Λιάκου η οποία τόνισε πως «είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας». «Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940» κατέληξε καταχειροκροτούμενη η Αντιδήμαρχος Φυλής. 

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών την οποία άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί της Φυλής και ακολούθησαν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής . Οι νέοι και οι νέες της Φυλής παρέλασαν με λεβεντιά και καμάρι και κράτησαν με υπερηφάνεια ψηλά και επιβλητικά στον ηλιόλουστο ουρανό την Ελληνική σημαία, αποσπώντας θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους θεατές. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 07.30 π.μ. με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ναούς της Φυλής, ακολούθησε η τελετή δοξολογίας χοροστατούντος του εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου πατέρα Δημήτριου Παναγακόπουλου παρουσία της Αντιδημάρχου Φυλής Ελένης Λιάκου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Διονύση Βλάχου, μελών του Τοπικού Συμβουλίου, μαθητών εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας , συλλόγων και πιστών. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων μπροστά από το Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος. 
Ακολουθεί το video με τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Ελένη Λιάκου



Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό



















































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου