Επανεξετάζει ο ΟΑΣΑ την επαναδρομολόγηση της γραμμής 711 προς Αθήνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΤη δέσμευση ότι θα επανεξετάσει το θέμα επαναδρομολόγησης της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, απέσπασε από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Φυλής.
Αντιπροσωπεία του Δήμου, αποτελούμενη από τον Αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Κρητικό, τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου μετέφεραν, το μεσημέρι της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2019, στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Νικόλαο Αθανασόπουλο, το μέλος του ΔΣ Παύλο Παπαδόπουλο και τα υπηρεσιακά στελέχη Δημήτρη Αποστολίδη και Γιώργο Ποριάζη, το επιτακτικό αίτημα των κατοίκων της Ζωφριάς.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής ανέβασαν τους τόνους, επισημαίνοντας ότι, με την μετατροπή της γραμμής 711 σε τοπική, επικαλύπτεται η γραμμή 736 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και πρόσθεσαν ότι παραμένει χωρίς συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ένα μεγάλο τμήμα της συνοικίας. Υπογράμμισαν, ακόμα, ότι ο Δήμος Φυλής παρέχει μια σειρά κρίσιμων εξυπηρετήσεων στον ΟΑΣΑ, όπως το Αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, ο Σταθμός Φυσικού Αερίου και ο χώρος απόσυρσης των λεωφορείων που τίθενται εκτός κυκλοφορίας κι ως εκ τούτου δικαιούται καλύτερη συγκοινωνιακή μεταχείριση. Καταλήγοντας ανέφεραν ότι ενώ ο Δήμος πληρώνει δύο γραμμές Δημοτικής Συγκοινωνίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, υφίσταται υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, εξαιτίας της μετατροπής της γραμμής 711 σε τοπική.
Απαντώντας ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Αθανασόπουλος τόνισε ότι οι δυνατότητες του ΟΑΣΑ είναι περιορισμένες λόγω των αυξημένων απώλειών του σε προσωπικό και της γήρανσης του στόλου των λεωφορείων. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα επανεξετάσει το θέμα σε συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη, επισημαίνοντας ότι του το ζήτησε κι ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου