Σε ετοιμότητα εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Φυλής


Σε κατάσταση ετοιμότητας, εν όψει των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, έχει τεθεί ο Δήμος Φυλής.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης πήρε μέρος στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 στην Ελευσίνα και δήλωσε ότι ο Δήμος Φυλής έχει εφαρμόσει από την προηγούμενη εβδομάδα το Σχέδιο Αντιπλημμυρικής Προστασίας.
Ειδικότερα ανέφερε ότι έχει καθαριστεί η λίμνη ανάσχεσης στο Πάρκο Πόλης, όπως επίσης και τα φρεάτια των δρόμων που οδηγούν στο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα το προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου. Αναφορικά με την κατάσταση στο δύσκολο σημείο που συμβάλουν οι οδοί Αιγαίου Πελάγους και Πηνειού, συστήνει σε οδηγούς και πεζούς ιδιαίτερη προσοχή. Σε περίπτωση που δυσκολέψουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο σημείο ο Δήμος θα διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αιγαίου Πελάγους, από την Πηνειού μέχρι των Αχαρνών, καθώς το αντιπλημμυρικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είμαστε έτοιμοι, αλλά θέλουμε τη βοήθεια των συνδημοτών μας, οι οποίοι πρέπει να λάβουν αντίστοιχα μέτρα για την προστασία των κατοικιών τους. Πρέπει, επίσης, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν την ώρα της νεροποντής. Οι πεζοί λόγω περιορισμένης ορατότητας και οι οδηγοί για να μην ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους στο δρόμο. Για τυχόν προβλήματα μπορούν να τηλεφωνούν στον πενταψήφιο του Δήμου (με αστική χρέωση) 15691”, τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου