Μπήκε κεραμίδι στο σπίτι της ΓρίζαςΣε ένα “όνειρο”, που μέρα με τη μέρα, φτάνει όλο και πιο κοντά στην υλοποίησή του, εξελίσσεται η Στέγη του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η Γρίζα”. 
Έτσι μετά την ολοκλήρωση της τοιχοποιίας, πρόσφατα έπεσε η στέγη με το παραδοσιακό κεραμίδι αλλά και η μόνωση του κτιρίου. 
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα, που θα χαρίσει στον τόπο μια εμβληματική γωνιά αρβανίτικης παράδοσης και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αρβανίτικη παράδοση. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο που θεμελιώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 υλοποιείται με δαπάνη του Δήμου Φυλής και μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 
Το “Σπίτι” της ΓΡΙΖΑΣ, είναι ένα παραδοσιακό αρβανίτικο διώροφο κτίριο με υπόγειο και στέγη στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης (στην οδό Πέτρου Λιόσια). Ο ρυθμός του ακολουθεί την τοπική λαϊκή – αρβανίτικη αρχιτεκτονική και αποτελείται από δύο κύριους κτιριακούς όγκους, που επικοινωνούν μεταξύ τους: Τον «πύργο» και το «μακρινάρι», το οποίο στην τοπική αρχιτεκτονική αποτελούσε το «μεγάλο σπίτι».

 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου