Απέραντο εργοτάξιο με 27 νέα έργα ο Δήμος Φυλής, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Είκοσι επτά (27) νέα έργα, που προβλέπεται να έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020, το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Απαριθμώντας, κατά κατηγορία, τα νέα έργα, που θα προστεθούν σε αυτά που ήδη εκτελούνται, ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι θα μετατρέψουν το Δήμο σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Ειδικότερα εξήγγειλε:
ü  Τρία αντιπλημμυρικά έργα (στο ρέμα Γιαννούλας, στο Πανόραμα και στην οδό Πηνειού) που θα ολοκληρώσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Φυλής
ü  Πέντε έργα συντήρησης των υπαρχουσούν αθλητικών υποδομών, στα γήπεδα Ακρατήτου, Θρασυβούλου, «Σπάρτακος» Ζεφυρίου και 5Χ5 σε Άνω Λιόσια και Φυλή
ü  Δύο έργα κατασκευής νέων κλειστών Γυμναστηρίων στον ιδιόκτητο κοινωφελή χώρο της Οδού Πηνειού και στη Φυλή.
ü  Εννέα έργα κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων στο Δήμο Φυλής, εκ των οποίων τα οκτώ με χρηματοδότηση από Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ενός (8ου Δημοτικού Ζωφριάς) από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
ü  Την αναμόρφωση όλων των σχολικών προαυλίων σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.
ü  Την κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών, μιας στα Άνω Λιόσια και μιας στο Ζεφύρι (Σκεπαστό της Αττικής Οδού), με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
ü  Την ανάδειξη των δασικών μονοπατιών και τη δεντροφύτευση του περιαστικού πρασίνου με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
ü  Την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και στις τρεις δημοτικές ενότητες.
ü  Τη διάνοιξη όλων των δρόμων του Δήμου Φυλής που προβλέπονται από τα Σχέδια Πόλης.
ü  Την κατασκευή του παράδρομου της Διώρυγας του Μόρνου, από το Πανόραμα μέχρι τα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής με το Δήμο Αχαρνών.
ü  Την ανανέωση των ασφαλτοταπήτων όλου του Δήμου, σε μήκος 152 χιλιομέτρων.
ü  Την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων σε εκτός Σχεδίου περιοχές της Φυλής, του Πανοράματος, της Ζωφριάς και στη Λεφάντω, με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. Ευρώ.
ü  Την κατασκευή κόμβου στη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής με την οδό Παναγίας Γρηγορούσας, στην είσοδο του Δήμου από την πλευρά της Αθήνας.
ü  Την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στα Άνω Λιόσια και στη Ζωφριά, με αφετηρία το Στρατόπεδο της 206 ΠΑΥ (πρώην ΜΑΚ).
Ο Δήμαρχος Φυλής επεσήμανε, ακόμα, ότι δρομολογήθηκαν οραματικού χαρακτήρα έργα, όπως:
  • Το έργο της ενεργειακής αυτοτέλειας του Δήμου Φυλής, που θα μηδενίσει το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 45 δημοτικά κτίρια και σε 46 στρέμματα γης, στην περιοχή ανάμεσα στις γραμμές του ΟΣΕ και στην Αττική Οδό.
  • Το έργο της υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου Φυλής, που θα τον κάνει αυτάρκη σε νερό, από δικούς του υδάτινους πόρους.
  • Η ανάπλαση Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής με προϋπολογισμό 70 εκατ. Ευρώ.
  • Η έναρξη έργων στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 37 εκατ. Ευρώ.
  • Η έναρξη του έργου διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς, προϋπολογισμού 84 εκατ. Ευρώ, τον προσεχή Μάρτιο, που θα θωρακίσει το Ζεφύρι απέναντι στις πλημμύρες.
  • Η εγκατάσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ στο σπίτι της Πάλης, από το νέος έτος και η δημιουργία Ευρωπαϊκού Πάρκου στον περιβάλλοντα χώρο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κροατίας.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι τα νέα έργα θα μεταμορφώσουν το Δήμο Φυλής και ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη του Πράσινου Ταμείου, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ κλπ.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδίως στην Τεχνική Υπηρεσία, στον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, στο Διευθυντή Νίκο Μαραγκό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συμβολή του, με την ιδιότητα του μηχανικού, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, λέγοντας ότι βοήθησε με την εμπειρία του στα φωτοβολταϊκά και στα ιδιοκτησιακά της Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου