Με το βλέμμα στο Ιστορικό έτος 2020 για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση – προσάρτηση της Θράκης έκοψαν βασιλόπιτα οι Μακεδόνες - Θράκες Φυλής










Με το βλέμμα στραμμένο στις επετειακές δράσεις του, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό δρόμο, έκοψε τη βασιλόπιτα του για τη νέα χρονιά, ο Σύλλογος Μακεδόνων Θρακών Φυλής, το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 είναι η χρονιά όπου διοργανώνονται πανελλαδικά εκδηλώσεις, για τα 100 χρόνια της προσάρτησης της Θράκης. 

Τη φιλόξενη βραδιά άνοιξε με καλωσόρισμα η συντοπίτισσα μας συγγραφέας και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μακεδόνων Θρακών Φυλής, Νατάσα Γκουτζικίδου ενώ τις ευχές της για μια καλή και δημιουργική χρονιά, έδωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσάνθη Παρουσάκη, επισημαίνοντας πως βούληση του Συλλόγου είναι ,να διοργανώσει και να συμμετέχει ενεργά, σε σειρά πολιτιστικών κι επετειακών εκδηλώσεων με θέμα τα 100 χρόνια. 

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ανοίγοντας την εξαίσια βραδιά, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Άνω Λιοσίων π. Κωνσταντίνος Τόλιας, ο οποίος κι έδωσε τις θερμές του ευχές, για τη νέα χρονιά. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ίδια ευχή με πέρσι καθώς όπως υπογράμμισε, κατά την επίσκεψη του σε χωριά της Μακεδονίας - Θράκης αυτό που είδε και του προκάλεσε θλίψη ήταν τα ερημωμένα σπίτια, με τα κλειστά παράθυρα. “Εύχομαι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι νέοι να επιστρέψουν ξανά στον τόπο τους και τα χωριά να ξαναπάρουν ζωή”, τόνισε. Ο Δήμαρχος, αφιέρωσε το κομμάτι του στον αναπληρωτή Δήμαρχο κι απόστρατο συνταγματάρχη (απόφοιτο της Σχολής Ευελπίδων) Νίκο Χατζητρακόσια, ο οποίος κι έζησε τα πρώτα χρόνια της στρατιωτικής του ζωής, στο ακριτικό Διδυμότειχο. 

Θερμές ευχές έδωσαν επίσης στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου κάνοντας τις δικές τους ξεχωριστές αφιερώσεις, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Μαυροειδάκος, Θανάσης Σχίζας και Γιώργος Αβράμης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας και ο Τοπικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου της Δροσούπολης, Μιχάλης Ζουρίδης. 

Τις δικές τους θερμές ευχές έδωσαν επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φυλής Φωτεινή Κόκκινου και η Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Μακεδόνων – Θρακών Φυλής Ελένη Φιλιππίδου. 

Την τιμητική του είχε εξάλλου στις αφιερώσεις, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων – Θρακών Φυλής Νίκος Πουρλίτης καθώς το κομμάτι που τους αναλογούσε του πρόσφεραν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Πρόεδρος της Α’ Βάβμιας Σχ. Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας. 

Ξεχωριστές υπήρξαν επίσης οι ευχές των εκπροσώπων Πολιτιστικών Φορέων της Μακεδονίας Θράκης. Τις ευχές τους έδωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγώνου Έβρου, Χρήστος Δελιδήμος που έδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο Φυλής και από τον Σύλλογο Θρακιωτών και Φίλων Θράκης κ. Συκάκης. 
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Παραδοσιακών Φορέων και πιο συγκεκριμένα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων ο Πρόεδρος Παναγιώτης Δουτίδης, από τον Σύλλογο Θρακιωτών Κορωπίου κ. Καδιγιαννόπουλος, ο εγγονός του εμβληματικού Θρακιώτη ερμηνευτή Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη κ. Νίκος Αγγούσης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΟΝΕ κ. Μπαμπαλίδης κ.α. 

Στη βραδιά σκόρπισε αστείρευτο κέφι, η παραδοσιακή ορχήστρα με τους εξαίρετους μουσικούς Αποστόλη Βαλσαμά, Έφη Βαϊρλή, Πέτρο Μήτσου, Κώστα Πασαδέλη και Σπύρο Κοντολούρη. 

Τις ευχές τους έδωσαν τέλος όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μακεδόνων Θρακών Φυλής που φρόντισαν την εκδήλωση στην κάθε της λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ζήσει μια αξέχαστη βραδιά παράδοσης με εκλεκτό σπιτικό φαγητό και μουσική που ξεσήκωσε τον κόσμο στο χορό, ως τις μικρές ώρες! 

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με χαρακτηριστικά videos και πλούσιο φωτογραφικό υλικό








































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου