Δυναμικά στη νέα χρονιά με έκθεση ζωγραφικής και κοπή πίτας στη Ζωφριά ο ΕΠΟΣ Φυλής


Ο ΕΠΟΣ Φυλής, ο Ορειβατικός Σύλλογος του Δήμου μας, συμπληρώνει, φέτος, είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα. 
Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά ο ΕΠΟΣ έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα που τον έχουν καταξιώσει πανελλαδικά. Δεν είναι, απλά, ένας από τους καλύτερους Ορειβατικού Συλλόγους της Χώρας. Είναι ο καλύτερος και με τη βούλα, για το 2018, σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της Ομοσπονδίας. 
Στο ετήσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται αναρριχήσεις και αποστολές στο εξωτερικό και μάλιστα σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς, παγκόσμιους, αναρριχητικούς προορισμούς. Παράλληλα, λειτουργεί εκπαιδευτικές σχολές, ενώ διοργανώνει τα δύο πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Πάρνηθας, δηλαδή τον ορεινό αγώνα ΑΡΜΑ και το Αναρριχητικό Φεστιβάλ. 
Στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του εγκαινίασε, την περασμένη άνοιξη, το νέο του αθλητικό κέντρο, με πίστα αναρρίχησης, στην οδό Ικτίνου της Ζωφριάς. 
Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ο ΕΠΟΣ διοργανώνει δύο σημαντικά γεγονότα στο νέο του αθλητικό κέντρο, στη Ζωφριά: 
-Την έκθεση φωτογραφίας του μέλους του Μίλκας Παπαϊωάννου, με εκπληκτικές φωτογραφίες από τρεις εξωτικούς προορισμούς (Αιθιοπία-Ινδία-Βενεζουέλα). Την φωτογράφο θα παρουσιάσει ένα ακόμα διακεκριμένο μέλος του ΕΠΟΣ: Η καθηγήτρια Ιστορίας του Καποδιστριακού Λένα Διβάνη, η οποία, παρεμπιπτόντως, στο βιβλίο της "Περπατώντας στα βουνά του κόσμου", εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, πλέκει το εγκώμιο του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ και μάλιστα σε τρία σημεία. 
-Την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00. 
Όλα αυτά ενώ ενώ ο ΕΠΟΣ προγραμματίζει την μεγάλη γιορτή για τα εικοσάχρονα γενέθλιά του. Μια πραγματική φιέστα, αντίστοιχη αυτής που είχε οργανώσει για τα δεκάχρονά του στο Γκάζι, πριν από, ακριβώς, δέκα χρόνια. Με το καλό! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου