Το καλό να λέγεται. Η παρέμβαση του Θανάση Μπούρα για το 711 ήταν καθοριστική


Ο ΟΑΣΑ εξέδωσε Απόφαση με την οποία θα επαναλειτουργήσει η γραμμή 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της συνοικίας που εκφράστηκαν από το Δήμο Φυλής και το Σύλλογο της Ζωφριάς ο ΟΑΣΑ κατάλαβε ότι η μετατροπή της γραμμής σε τοπική, στις 14-10-2019, ήταν λάθος. 
Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία κατανόησης του προβλήματος από τον ΟΑΣΑ έπαιξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας. Άνθρωπος πρακτικός κατανόησε αμέσως το πρόβλημα και όπως είχε αποσοβήσει, σε συνεργασία με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, την κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ζεφύρι, λειτούργησε άμεσα και αποφασιστικά. Επικοινώνησε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο και του ζήτησε να ξαναδεί, με τις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ το θέμα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Φυλής είναι πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτικός στις παρεμβάσεις του κι ως εκ τούτου το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τη σημασία της παρέμβασης Μπούρα είχε επισημάνει, στη διάρκειά της συζήτησής του με το Δήμο Φυλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μπούρας παρακολουθούσε το θέμα από τόσο κοντά, ώστε ήταν ο πρώτος που γνωστοποίησε την έκδοση της Απόφασης του ΟΑΣΑ, για επαναλειτουργία της γραμμής 711. 
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε κάτι που πολλοί δε γνωρίζουν. Ο Θανάσης Μπούρας ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινότητα του μη προνομιούχου πολίτη, του σκληρά εργαζόμενου, του άνεργου, του μικροσυνταξιούχου. Με βάση αυτή τη λογική κινήθηκε στον πολιτικό του βίο, ως (πετυχημένος) Νομάρχης Δυτικής Αττικής, ως Βουλευτής, ως Υφυπουργός αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προέρχεται από λαϊκή οικογένεια της Ευρυτανίας, αλλά και στο ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που δεν χρωστάει σε κανέναν. Ή για την ακρίβεια, όπως ο ίδιος λέει, χρωστάει μόνο σε έναν κι αυτός είναι ο κόσμος που τον εκλέγει τόσα χρόνια Βουλευτή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου