Aπό την ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής (www.fyli.gr) οι δηλώσεις για τα τετραγωνικά των ακινήτων

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλουν οι δημότες τις δηλώσεις τους για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους, αποφεύγοντας το συνωστισμό, τις ουρές και τις αναμονές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Οι δημότες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή και μέσα από το site του Δήμου Φυλής, www.fyli.gr, «κλικάροντας» πάνω στο μπάνερ «Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ», που θα βρουν στην ενότητα «Φιλικοί Σύνδεσμοι». Η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία, πανελλαδικά, σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, από τις 14:00.
«Κλικάροντας» πάνω στο μπάνερ εμφανίζονται στοιχεία για την πλατφόρμα και ένα γράφημα με τα απλά τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνουν οι δημότες για να συμπληρώσουν και αποστείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, αρχική ή διορθωτική, με την επιφάνεια των ακινήτων που διατηρούν στους Δήμους της χώρας.
Οι δηλώσεις αυτές θα διαβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ ή δημοτικών τελών, για το αποτέλεσμα του οποίου θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.
Η ρύθμιση καλύπτει:
• επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς
• επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία
• επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ
Η ρύθμιση αφορά:
• ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο
• όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.
Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:
• επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και
• επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου


Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου