Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή της Βασιλόπιτας των Αρκάδων Φυλής







Συγκίνηση, εκπλήξεις , χορούς, αναβίωση των εθίμων του Μωριά και πρωτόγνωρα πολύ κόσμο είχε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Αρκάδων Φυλής που έγινε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στη στέγη του συλλόγου. 

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Άγγελος Σούτας αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο «που είναι αποφασισμένο» όπως είπε να δουλέψει «με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του συλλόγου». 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία σε όλους και προσέφερε το κομμάτι του στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πατέρα Τίτο Χρήστου ο οποίος ευλόγησε και την βασιλόπιτα. «Ο πατέρας Τίτος είναι ένας άνθρωπος που ήρθε στην περιοχή μας και μας έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την ενορία μας και τον ευχαριστούμε για αυτό » είπε ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής παραμένει σταθερά δίπλα σε όλους τους συλλόγους και στηρίζει το έργο τους στο πλαίσιο της αναβάθμισης του πολιτισμού στο Δήμο μας αλλά της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας. 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα σε όλους, χαρακτήρισε αξιέπαινη την δραστηριότητα του συλλόγου και παρότρυνε μέλη και προεδρείο να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. «Παρακολουθώ χρόνια τη δραστηριότητα σας η οποία είναι αξιέπαινη. Μπολιάζεται τα νέα παιδιά με την ιστορία και την Ελληνορθόδοξη πίστη διατηρώντας ζωντανές τις ρίζες μας» είπε ο Θανάσης Μπούρας και αφιέρωσε το κομμάτι του στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού για «το πάρα πολύ σημαντικό έργο που κάνει στο Δήμο Φυλής» όπως είπε. 

Ο Βουλευτής Δ. Αττικής της ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε όλους και δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος που προσκλήθηκε στην εκδήλωση αφού όπως είπε είναι Αρκάς από την πλευρά του πατέρα του. «Εύχομαι καλά έργα στο σύλλογό σας. Η δεκαετία που ξεκινά να είναι καλύτερη και του χρόνου ο τόπος μας, η χώρα μας και ο Δήμος Φυλής να είναι σε καλύτερη κατάσταση» είπε ο κ. Κώτσηρας και αφιέρωσε το κομμάτι του στο Δ.Σ. του συλλόγου. 

Ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων και νυν Επικεφαλής του «Τρίπολη 2021» Γιώργος Πραχαλιάς ευχήθηκε χρόνια πολλά, αφιέρωσε το κομμάτι του στο νέο Δ.Σ. ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του και ζήτησε τη συμμετοχή όλων στην μεγάλη διοργάνωση που αφορά τον εθνικό εορτασμό του «Ελλάδα 2021». «Πολύ πριν την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση ο πρώτος Δήμος που συνέλαβε την ιδέα και παρουσίασε στην Ελλάδα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για αυτόν τον εορτασμό ήταν ο Δήμος Φυλής» υπογράμμισε ο κ. Πραχαλιάς «Η δική μας παρουσίαση που κάναμε με το Χρήστο Παππού τον Απρίλιο του 2019 στο Δημαρχείο Φυλής ήταν η βάση για τη σύλληψη του ιδρυτικού νόμου του «Ελλάδα 2021» ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε στο νόμο περιέχει αποσπάσματα από τη δική μας παρουσίαση και είμαι υπερήφανος για τη δεύτερη μου πατρίδα τη Φυλή» είπε καταχειροκροτούμενος. Ο κ. Πραχαλιάς τέλος προϊδέασε για όσα θα γίνουν στην Τρίπολη το 2021 και τόνισε την καθοριστική συμβολή των Αρκάδων στην εθνική και πολιτική ιστορία του τόπου μας. Αμέσως μετά τον αγωνιστικό χαιρετισμό, τον τέως πρόεδρο των Αρκάδων, περίμενε στη γωνία η έντονη συγκίνηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του έκανε την έκπληξη από εκεί που δεν το περίμενε και του απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο σύλλογο και την Αρκαδία. 

Ευχές απηύθυναν και έκοψαν κομμάτι ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Απόστολος Βαδεβούλης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης και Λία Καψή, ο Πρόεδρος των Πελοποννησίων Βασίλης Θεοδωρόπουλος, η Αγγελική Σωτήρχου εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Δ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα και ο Προέδρος των Ηπειρωτών και Επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» Χρήστος Ρούσας. 

Αμέσως μετά τα παιδιά του μικρού χορευτικού του συλλόγου αναβίωσαν με ένα σκετσάκι στο οποίο κυριαρχούσαν οι ευχές τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Αρκαδίας για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς ενώ την εκδήλωση έκλεισε το μεικτό χορευτικό του συλλόγου που χόρεψε με λεβεντιά τραγούδια του Μωριά και εντυπωσίασε το κοινό. Το φλουρί έδωσε ως δώρο στον τυχερό μια χειροποίητη εικόνα ενώ ο σύλλογος είχε φροντίσει να υπάρχει μπουφές με αλμυρά και γλυκά σνακ, τσίπουρο, κρασί και αναψυκτικά για όλους. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα










































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου