Ευρεία σύσκεψη για μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της γρίπης στο Δήμο Φυλής


Ευρεία σύσκεψη με στόχο τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης Η1Ν1 που βρίσκεται σε έξαρση σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Φυλής. 
Ο γιατρός εργασίας Αλέξιος Λιόσης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την ιδιότητα και της γιατρού, Ζωή Αβρανιτάκη, μοίρασαν στους συμμετέχοντες σχετικό ενημερωτικό έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες για τα συμπτώματα της γρίπης και συμβουλές για προστασία και προφύλαξη.




Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρώτη φάση είναι οι εξής: 
  • Προμήθεια Υλικών προστασίας και προφύλαξης, σε Σχολεία (Α βάθμιας και Β βάθμιας) – Παιδικούς Σταθμούς – ΚΑΠΗ, στους χώρους εργαζομένων και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. (Αντισηπτικά υγρά, μάσκες προστασίας κ.α) 
  • Καταγραφή όλων των μέχρι σήμερα συμβάντων όπου διαπιστώθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα, στους ανωτέρω χώρους. 
  • Ενημέρωση από τον Γιατρό Εργασίας σε επιμέρους συγκεντρώσεις των εργαζομένων. 
  • Ανάρτηση σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους Αφισσών και έντυπου ενημερωτικού υλικού, με τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τη γρίπη. 
  • Λήψη σχετικής απόφασης αναστολής λειτουργίας Παιδικών Σταθμών Σχολικών Μονάδων κ.τ.λ κατόπιν σχετικής εισήγησης των αρμόδιων παραγόντων. 
  • Διαρκής εξέταση της πορείας των δεδομένων που αφορούν στην εξέλιξη των κρουσμάτων της γρίπης. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν κατόπιν της απόφασης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο Γιατρός Εργασίας κ. Αλέξιος Λιόσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης, Καθημερινότητας και Ζεφυρίου Ελένη Λιάκου, Μιχάλης Οικονομάκης και Γιάννης Μαυροειδάκος αντίστοιχα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Β' Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος της Α' Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Γιώργος Κούρκουλος και Δημήτρης Πουλιάσης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Μαρίνος Σαρλάς, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος και αρμόδιοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου