Καλές ειδήσεις και ζεστή φιλοξενία στη Βασιλόπιτα των Ποντίων Φυλής









Σε ζεστή και άκρως παραδοσιακή ατμόσφαιρα, έκοψε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του ο σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο απολογισμό του έργου που πραγματοποίησε το Δ.Σ του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.«Στο σύλλογο μας αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 11 δραστηριότητες που απασχολούν 200 παιδιά. Ένα ακόμη σημαντικό κατόρθωμα της Διοίκησης του συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση του Μνημείου της Γενοκτονίας για το οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Δήμαρχο της πόλης Χρήστο Παππού για την ανάληψη του κόστους από το Δήμο και τον γλύπτη που το φιλοτέχνησε Γιάννη Μπάρδη» υπογράμμισε καταχειροκροτούμενη η γραμματέας του συλλόγου. 
Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε παραδοσιακή μουσική . Δυο παιδιά από το τμήμα λύρας έπαιξαν ποντιακά τραγούδια και ακολούθησαν τα παιδιά του μικρού χορευτικού τμήματος του συλλόγου. 
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ρωγών και Κτήτωρας της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας σεβασμιότατος Δωρόθεος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Μονής Συμεών Αδάκτυλος. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία για όλους, αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλες τις πόντιες μάνες. «Εδώ σε αυτό το χώρο συνυπάρχουν το παλαιό και το νέο ημερολόγιο. Σήμερα με το νέο ημερολόγιο γιορτάζουμε την Υπαπαντή που είναι η γιορτή της μητέρας και αυτό το κομμάτι το κόβω για όλες τις μανάδες των ποντίων και το προσφέρω στη Μαρία Παπαδοπούλου, τη μητέρα του προέδρου του συλλόγου» είπε ο Χρήστος Παππούς. 

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαδόπουλος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους έθεσε τους στόχους της νέας χρονιά για το σύλλογο. «Εμείς ως Διοίκηση διατηρούμε τους ίδιους στόχους. Να προβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο την ποντιακή μας παράδοση» είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου περισσότερη στήριξη. 

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Βασίλης Γεωργιάδης ανακοίνωσε στο χαιρετισμό του πως μέσα στη χρονιά ξεκινούν τα έργα στο Πάρκο Πόλης μπροστά από τη στέγη του συλλόγου και αφιέρωσε το κομμάτι του στον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Παπαδόπουλο γιατί «το 2016 με το Γιάννη οραματιστήκαμε μαζί και ζητήσαμε από το Δήμαρχο μας την αξιοποίηση όλης την έκταση από το μνημείο μέχρι την Αχαρνών» είπε καταχειροκροτούμενος ο Αναπληρωτής Δημάρχου. «Έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί ήδη η μελέτη, έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση και θα αρχίσουν φέτος τα έργα» δεσμεύτηκε. 

Ευχές απηύθυναν και έκοψαν κομμάτι ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας, ο Ευάγγελος Κώνστας ως εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Σαβουλίδης, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, εκπρόσωποι και πρόεδροι συλλόγων από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου