Σεισμός γέλιου από την πρεμιέρα της “Μετασεισμικής ακολουθίας” στο Περιστέρι

 
Αυτή τη φορά έγινε το ανάποδο: Η μετασεισμική ακολουθία ήταν αυτή που προκάλεσε το σεισμό. Ένα σεισμό από γέλια, από τα οποία σείστηκε, πολλές φορές, το ασφυκτικά γεμάτο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, στο Δήμο Περιστερίου. 
Πάνω από τριακόσιοι θεατές απόλαυσαν, το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020, το βραβευμένο θεατρικό έργο του συντοπίτη μας Γιάννη Γαλανόπουλου “Μετασεισμική ακολουθία”. 
Ερμηνευμένο από τη θεατρική ομάδα ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ, που αποτελείται από προικισμένους ηθοποιούς της διπλανής πόρτας, το ευρηματικό έργο κατέκτησε, στην πρεμιέρα του, το κοινό του Περιστερίου. Έντεκα πρωταγωνιστές και ισάριθμοι συντελεστές έβαλαν τη σφραγίδα τους σε μια θεατρική παράσταση που διασκέδασε τον κόσμο, περνώντας του, ταυτόχρονα, μέσα από το γέλιο και τη διακωμώδηση, σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Στην παράσταση συμμετέχει με τη φωνή της η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. 
“ Η κωμωδία ήταν ανέκαθεν, λυτρωτική. Η δική μας έχει σκοπό να σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας και να αφήσετε πίσω σας, έστω για δύο ώρες, τις σκέψεις που σας προβληματίζουν. Μέσα από την ιστορία του έργου πιστεύουμε ότι ο κάθε θεατής θα κερδίσει πολλά. Εξάλλου, από αρχαιοτάτων χρόνων, η επιρροή της κωμωδίας ήταν σημαντική και σε κοινωνικό επίπεδο”, σημειώνει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης στο καλαίσθητο πρόγραμμα της παράστασης. 
Δεν θα αναφερθούμε στην υπόθεση, αφού η παράσταση θα ανέβει τουλάχιστον δύο φορές στο Δήμο Φυλής, ενώ υπάρχουν προτάσεις κι από άλλος Δήμους. Θα αναφέρουμε μόνο πως, στο σύνολό της, της πληροί επαγγελματικές προδιαγραφές κι ότι είναι μελετημένη στην κάθε της λεπτομέρεια. Ιδιαιτέρως εντυπωσίασαν η μουσική επένδυση, τα ηχητικά, τα φώτα και το λιτό, πολυμορφικό και λειτουργικό σκηνικό. Η παράσταση ανέβηκε με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και πολλών επιχειρήσεων που στηρίζουν την προσπάθεια, με μεγάλο χορηγό το EUROPALSO SOCIETY. 
Ανάμεσα στους θεατές, αρκετοί από τους οποίους ήρθαν από τα Άνω Λιόσια, διακρίναμε το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο, την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Δήμου, το Δημοτικό Σύμβουλο Τόλη Βαδεβούλη, τον Τοπικό Σύμβουλο Άνω Λιοσίων Μιχάλη Ζουρίδη, τους Προέδρους των Συλλόγων Νέων και Ζωφριάς Φωτεινή Κόκκινου και Ευαγγελία Κωβαίου, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Κλέλια Βαρβαρίγου, τη γνωστή ηθοποιό Γεωργία Ζώη, τη δημοσιογράφο Εύη Τριανταφύλλου και πολλούς ακόμα. 
Μέσα σε ενάμιση χρόνο οι ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ μετρούν δύο καλοπαιγμένες θεατρικές παραστάσεις, με εξαιρετικές κριτικές, ενώ τα μέλη της έχουν πάρει μέρος και σε άλλες παραγωγές, όπως βιντεοκλίπ και ταινίες μικρού μήκους. Ο εμπνευστής Γιάννης Γαλανόπουλος, που σκηνοθετεί τις παραστάσεις, ήδη έχει αποσπάσει δύο βραβεία σεναρίου με τα έργα του “Φίδι στον κόρφο σου” (2018) και “Μετασεισμική Ακολουθία” (2019). 
Απολογισμός πολύ σημαντικός που σημαίνει ότι η Θεατρική Ομάδα των Άνω Λιοσίων, εκτός από παρόν έχει και μέλλον. 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ: 
Τασία Μουστρούφα: ΣΟΦΙΑ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ 
Αλέκα Μουστρούφα: ΜΠΑΡΜΠΗΛΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 
Μηνάς Μουστρούφας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ 
Λάζαρος Κόλλυβας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 
Τόλης Μοσχόπουλος: ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΥΡΗΣ 
Κλεοπάτρα Σμιθ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Νάντια Μοσχοπούλου: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
Ασπασία Μοσχοπούλου:ΧΡΥΣΑ ΔΗΜΟΥ / ΝΙΚΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ
Φρόσω Τσουκαντάνα: ΑΣΠΑ ΚΟΥΤΡΑ 
Στέφανος Στεφάνου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Μαρίνα Παππούλη: ΣΤΕΛΛΑ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑΚΗ 
Στο ρόλο της Ελένης, μέσω ηχητικών η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
Σκηνογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κατασκευή σκηνικού: ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΟΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΕ 
Κοστούμια: ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 
Μουσικές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΘΟΥΡΑΣ 
Ήχοι: ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Φωτογράφηση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ 
Κατασκευή αφίσας - Πρόγραμμα: ΛΙΑΝΑ ΒΑΣΙΛΑΡΑ
Φωνή στην εφορία: ΕΛΠΙΔΑ ΜΗΝΑΔΑΚΗ 
Φωνή δημοσιογράφου: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ
Η ηχογράφηση έγινε στο S-LAB STUDIO, Νέα Σμύρνη
Βιντεοσκόπηση: JIM KRASS 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου