Έτοιμη η πρότυπη Παιδική Χαρά στη Χασιά


Ανακατασκεύασε πλήρως την παιδική χαρά στο Λιβάδι της Χασιάς ο Δήμος Φυλής

Σε μια… όαση παιχνιδιού για τα παιδιά, έχει μετατραπεί, μετά την πλήρη ανακατασκευή της, η Παιδική Χαρά στο Λιβάδι της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, μία από τις μεγαλύτερες του Δήμου Φυλής.

Με σύγχρονα πολυόργανα που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και να αθληθούν μέσα από το παιχνίδι, και με αρκετό χώρο για φυσική δραστηριότητα πάνω σε χλοοτάπητα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής χαράς, το παιχνίδι στην παιδική χαρά της ΔΕ Φυλής γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό και ασφαλές.

Η παιδική χαρά είναι πλήρως ανακαινισμένη καθώς αποξηλώθηκαν τα παλιά όργανα και τοποθετήθηκαν νέα. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν τέσσερα σύνθετα όργανα δραστηριοτήτων με αναρρίχηση, ισορροπία, θεματικά στέγαστρα και τσουλήθρες, για νήπια και παιδιά. Επίσης, τοποθετήθηκαν κούνιες για νήπια, παιδιά και ΑμΕΑ, ξύλινη κούνια φωλιά και πατήματα ισορροπίας, καθώς και πολλά παγκάκια για να ξεκουράζονται οι γονείς και συνοδοί των παιδιών.

Στους χώρους κάτω και γύρω από τα όργανα και τις κούνιες έχει τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας και στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο, χλοοτάπητας, ενώ περιμετρικά υπάρχει πράσινο κι έχουν φυτευτεί θάμνοι και αναρριχώμενα. 

Παράλληλα, έγινε συντήρηση στη μεταλλική περίφραξη, στο αρδευτικό σύστημα και τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ τοποθετήθηκε καινούργια μεταλλική πόρτα.

«Η φυσική δραστηριότητα και το παιχνίδι είναι απαραίτητα στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και στην ανακατασκευασμένη παιδική χαρά της Χασιάς, οι μικροί μας δημότες μπορούν να περάσουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με ασφάλεια», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.






































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου