Στο ΑΛΦΑ η κατάρτιση των επιστημόνων για το επίδομα των 600 ευρώ

ΑΛΦΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Πέτρου Λιόσα 3 Άνω Λιόσια 13341
τηλεφωνικό κέντρο 2102471185
email: kek2.alfa@gmail.com
website: www.e-alfa.gr
Μέσω του Φροντιστηρίου ΑΛΦΑ μπορούν να συμμετάσχουν οι επιστήμονες στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, προκειμένου να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα και παράλληλα να εισπράξουν το επίδομα των 600 ευρώ.
Πρόκειται για έξι κατηγορίες επιστημόνων και συγκεκριμένα για ιατρούς-δικηγόρους- μηχανικούς- οικονομολόγους- εκπαιδευτικούς και ερευνητές που θα εκπαιδευτούν μέσω τηλεκπαίδευσης εντός του Απριλίου 2020, οπότε και θα εισπράξουν (σε δύο δόσεις) το επίδομα των 600 ευρώ. Η ανακοίνωση του ΑΛΦΑ έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι-ες
Η AΛΦΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ αδειοδοτημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), συμμετέχει στη διεξαγωγή του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων που ανακοινώθηκε στις 30/3/2020 από τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση προχωρά στη στήριξη 166.000 επιστημόνων και συγκεκριμένα οικονομολόγων, μηχανικών, γιατρών, εκπαιδευτικών και ερευνητών, στα πλαίσια των μέτρων για την μείωση των συνεπειών του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ου Υπουργείου Παιδείας:

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους :
-Δικηγόρων
-Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
-Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
-Οικονομολόγων /Λογιστών
-Εκπαιδευτικών και
-Ερευνητών
με ένα ανοιχτό πρόγραμμα, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.
Το επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης και θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.
«Στεκόμαστε δίπλα σε όλους, με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθηση», τόνισαν από κοινού οι υπουργοί.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας 100 ωρών με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης, θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο, χωρίς γνωστικά ή ηλικιακά προαπαιτούμενα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα λήψης του ανάλογου πιστοποιητικού. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα υπολογίζεται σε 30’. Η συνολική διάρκεια δεν θα υπερβαίνει τον ένα (1) μήνα (έως 30.04.2020).
Το εκπαιδευτικό επίδομα για την παρακολούθηση θα είναι ύψους 600 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας μέσα στον Απρίλιο. Τα 400 ευρώ εντός του Απριλίου (από 15.4.2020) με την ένταξη σε τμήμα και τα 200 ευρώ έως 30.04.2020 με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.
Οφέλη του Προγράμματος:
-Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων
-Πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και ψηφιακός μετασχηματισμός στον κλάδο σας
-Σύνδεση του αντικειμένου κατάρτισης με τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες των επιστημόνων
-Επιλογή μεταξύ αντικειμένων κατάρτισης με βάση τις ανάγκες του κλάδου σας. Ενδεικτικά: Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ, Δημιουργία Ιστοσελίδων (web designer), χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) & και ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στα Ψηφιακά Εργαλεία, AutoCad, κ.λ.π.
-Παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων από το δικό σας χώρο (σπίτι, γραφείο), χωρίς τη φυσική σας παρουσία σε αίθουσα διδασκαλίας, στο χρόνο που επιθυμείτε εσείς οι ίδιοι
-Δυνατότητα επαλήθευσης μαθημάτων για όσες φορές χρειαστεί έως ότου αποκτηθεί η απαιτούμενη εξοικείωση
-Διαδραστικό περιβάλλον μάθησης με ασκήσεις και τέστ προσομοίωσης
-Συνεχής υποστήριξη (help desk) από εκπρόσωπο του εκπαιδευτικού κέντρου, τηλεφωνικά και μέσω e-mail.
-Καλλιέργεια δεξιοτήτων διά βίου μάθησης
Με εκτίμηση
Ραβάνης Απόστολος
Διευθυντής Σπουδών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου