Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κι όχι αυτοδιοικητική ζαριά

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την ώρα που η τοπική κοινωνία αγωνίζεται, ενωμένη, να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, κάποιοι προσπαθούν να την αξιοποιήσουν για αντιπολιτευτικούς λόγους. Είναι οι ελάχιστοι αμετανόητοι που, βλέποντας ότι ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη, γαντζώνονται στη σανίδα του κορονοϊού για να επιπλεύσουν.
Στην αρχή προσπάθησαν να σκορπίσουν τον τρόμο, μιλώντας για κρούσματα στα σχολεία. Συνέχισαν με το Δήμο και κορύφωσαν την τρομοκρατία με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Εσχάτως επενδύουν στους Ρομά. Στόχος να “χρεώσουν” στο Δήμο Φυλής καθετί που σχετίζεται με την πανδημία, προσδοκώντας το χειρότερο δυνατό σενάριο, ώστε να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.
Ας τελειώνουμε, λοιπόν, μια και καλή. Η υγειονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κι όχι αυτοδιοικητική ζαριά. Και για να πάψουν να ψαρεύουν σε θολά νερά, να ξεκαθαρίσω ότι η Δημόσια Υγεία δεν ανήκει ούτε στις αποκλειστικές ούτε στις συντρέχουσες αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης κι αυτό το γνωρίζει ακόμα κι όποιος έχει περάσει έξω από το Δημαρχείο. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανήκει στις Υγειονομικές Αρχές και στην Πολιτική Προστασία. Στο πλαίσιο που θέτουν οι συγκεκριμένες Κρατικές Αρχές, ο Δήμος λειτουργεί επικουρικά, ως η εγγύτερη στον Πολίτη Αρχή. Και κατά γενική ομολογία, ο Δήμος Φυλής δίνει, καθημερινά, όλες του τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα. Χάρη στην αυτοθυσία του ανθρώπινου δυναμικού του μάχεται στα μέτωπα της ενημέρωσης, της πρόληψης, της καθαριότητας, της απολύμανσης, της κοινωνικής μέριμνας, της ψυχολογικής στήριξης και της φροντίδας των αδέσποτων. Παράλληλα, συνεχίζει τα έργα που έχει ξεκινήσει, ώστε, με την επιστροφή στην κανονικότητα, να επανέλθει, αμέσως, στους ρυθμούς ανάπτυξης.
Κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι θα βγούμε νικητές από αυτό τον αγώνα. Αλλά αν χάσουμε, θα χάσουμε όλοι. Άλλοι μαχόμενοι στις επάλξεις κι άλλοι κρυμμένοι στα σκοτεινά λαγούμια του φθόνου...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου