Ηλεκτρονικά η δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων – Παράταση έως τις 30 Ιουνίου

Είσοδος στην εφαρμογή και από το www.fyli.gr



Ηλεκτρονικά καλούνται οι δημότες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους, αποφεύγοντας την προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, παρά την άρση της απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, οι πολίτες θα συνεχίσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα και τις δηλώσεις ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η προθεσμία για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. 

Οι δημότες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή και μέσα από το site του Δήμου Φυλής, www.fyli.gr, «κλικάροντας» πάνω στο μπάνερ «Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ», που θα βρουν στην ενότητα «Φιλικοί Σύνδεσμοι». 

«Κλικάροντας» πάνω στο μπάνερ εμφανίζονται στοιχεία για την πλατφόρμα και ένα γράφημα με τα απλά τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνουν οι δημότες για να συμπληρώσουν και αποστείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, αρχική ή διορθωτική, με την επιφάνεια των ακινήτων που διατηρούν στους Δήμους της χώρας. 

Οι δηλώσεις αυτές θα διαβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ ή δημοτικών τελών, για το αποτέλεσμα του οποίου θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου