Με λαμπρότητα πάρα τα περιοριστικά μέτρα ο εορτασμός των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω ΛιόσιαΟι πρωτόγνωρες εικόνες στον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στα Άνω Λιόσια λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν στάθηκαν ικανές να στερήσουν την λαμπρότητα και την ευλάβεια εντός κι εκτός Ναού. 

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η Θεία λειτουργία τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών που τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα κατά γράμμα αλλά ταυτόχρονα απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στην μεγάλη γιορτή. 

Ο Μητροπολίτης στον εμπνευσμένο λόγο του δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που μετά τη λήξη της καραντίνας είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο Δήμο Φυλής για την κορυφαία πανήγυρη των Πολιούχων. Ο κ.κ. Αθηναγόρας μίλησε στη συνέχεια για την καθιέρωση του Σταυρού ως σύμβολο δύναμης και νίκης, από τον τότε Αυτοκράτορα και μετέπειτα Άγιο Κωνσταντίνο. 

Στην Πανηγυρική θεία Λειτουργία τον Δήμαρχο συνόδεψαν λόγω των περιοριστικών μέτρων εντός του Ναού, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, ο Πρόεδρος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής και η αναπληρώτρια Δήμαρχος Χρυσούλα Κουράση. Το παρών έδωσαν επίσης προκειμένου να εκκλησιαστούν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Φυλής συνέβαλε στην άρτια οργάνωση του εορτασμού παραχωρώντας στέγαστρα στον προαύλιο χώρο του Ναού αλλά και το καθιερωμένο κέρασμα. 

Άξιοι οι Ιερείς και σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο φρόντισαν την όμορφη γιορτή παρά τη δύσκολη συγκυρία με γνώμονα πάνω απ΄ όλα, την προστασία των πιστών. 

Και η ευχή όλων: Και του χρόνου με υγεία και δίχως περιορισμούς.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου