Θλίψη στη Φυλή για την απώλεια της ιατρού Γεωργίας Μασούρη


Βαθειά θλίψη έχει προκαλέσει στη Φυλή η αδόκητη απώλεια της διακεκριμένης ψυχιάτρου Γεωργίας Μασούρη. 
Η εκλιπούσα παρουσίασε το πρωί της Κυριακής σοβαρό πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε, αμέσως, από τους οικείους της στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε, το βράδυ της ίδιας μέρας. 
Η είδηση του θανάτου της αποτέλεσε οδυνηρή έκπληξη για την οικογένεια, τους συντοπίτες και τους συνεργάτες της στο Νοσοκομείο “Δρομοκαΐτειο”, όπου υπηρετούσε ως Διευθύντρια Ψυχιατρικής Κλινικής. Στη ζωή της διακρίθηκε για το ήθος, την επιστημονική της επάρκεια, τη σεμνότητα και το ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους της. 
Η τελευταία πράξη του δράματος εκτυλίχθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου 2020, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής (Γκατζανά Αχαρνών) όπου διακονεί, ως ηγουμένη, η αδελφή της Ιουστίνα. Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν, τηρώντας κοινωνικές αποστάσεις λόγω της πανδημίας, επίσημοι από το χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, συνεργάτες της στο Νοσοκομείο και πολλοί συνδημότες της. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Επίσκοπος Μεθώνης κκ Αμβρόσιος, ενώ στην προσωπικότητά της αναφέρθηκε ο πνευματικός της πατήρ Άγγελος. Το ύστατο χαίρε, εκ μέρους της οικογένειάς της, απηύθυνε, δικαιολογημένα απαρηγόρητος, ο αδελφός της Σωτήρης. 
Ήταν, αναμφίβολα, μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια, την επιστημονική κοινότητα και τον τόπο μας. 
Δείτε ΕΔΩ τη διδακτορική της διατριβή, με τίτλο “Ψυχανάλυση και γνωσιακή επιστήμη”. 
Ακολουθεί φωτογραφία από την περσινή βράβευση της Γεωργίας Μασούρη, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο “Δρομοκαΐτειο”. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου