Αλλάζει ριζικά η εικόνα του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων


 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, που η ολοκλήρωσή του αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο που εκτελείται σε οδικούς άξονες του βόρειου και ανατολικού τμήματος του κέντρου και συνολικά καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 20.000 τ.μ. 
«Πήραμε τη γενναία απόφαση να αλλάξουμε το κέντρο της πόλης μας, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να δημιουργήσουμε συνθήκες πρόσβασης σε όλους και να τονώσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. Με σύγχρονες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αναδεικνύεται η απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ευχαριστώντας παράλληλα τους κατοίκους που υπομένουν την ταλαιπωρία των κατασκευών. 
Οι εργασίες αστικής ανάπλασης περιλαμβάνουν την καθαίρεση πεζοδρομίων και φθαρμένων ασφαλτοστρώσεων, επίστρωση σε όλο το πλάτος των οδών με κυβόλιθους, με διευθέτηση της ρήσης όμβριων, δημιουργία χώρων στάθμευσης και γραμμής όδευσης τυφλών, δενδροφύτευση, καθώς και εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των οδών που γίνονται οι παρεμβάσεις. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο ποιοτικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, τοποθετήθηκαν στην πλατεία Μητροπόλεως και οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων. 
«Αν και πρόκειται για μια αρκετά σύνθετη διαδικασία, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την πρόοδο των έργων και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στους δημότες μας μια πόλη πρότυπο, εφάμιλλη της ιστορίας και του πολιτισμού της», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου