Με σχολαστικές απολυμάνσεις στα σχολεία κορυφώθηκε η προετοιμασία για την επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία





Συνεχίζεται η εντατική προετοιμασία του Δήμου Φυλής, με στόχο την προστασία της υγείας καθηγητών και μαθητών από τον κορονοϊό, εν όψει της επιστροφής της Γ’ Λυκείου στα θρανία, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Η προετοιμασία κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου 2020, με σχολαστικές απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων από εξειδικευμένο συνεργείο, υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια. Τις απολυμάνσεις των αύλειων χώρων ανέλαβε συνεργείο του Δήμου Φυλής υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη. Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και η επόπτρια υγείας κ. Πασχαλιά Ζάχου. 

Εξ άλλου, τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο Νίκος Χατζητρακόσιας: 
  • Φρόντισε για τη συντήρηση και την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων. 
  • Παρέδωσε υγειονομικό υλικό καθώς και υλικά καθαριότητας για τα σχολεία, αλλά και μεμονωμένα, για κάθε μαθητή. Το πακέτο του μαθητή περιλαμβάνει μάσκες, γάντια και απολυμαντικό και θα διανεμηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. 
  • Χρηματοδότησε τις σχολικές μονάδες για την αγορά αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού 
Τέλος, με Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού ενισχύθηκαν με καθαρίστριες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. ( ΑΔΑ Ψ4ΘΥΩΗΤ-Ψ5Α) 

Η δουλειά του Δήμου Φυλής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν τελειώνει με την έναρξη των μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή θα παραμείνει σε εγρήγορση για τη στήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου και την προετοιμασία των Πανελλαδικών. Παράλληλα προετοιμάζεται για την επιστροφή στα μαθήματα και των άλλων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

“Η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία είναι καθοριστική για την έκβαση της φετινής σχολικής χρονιάς. Οφείλουμε, όλοι, να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και τα παρακαλώ να προσέχουν την υγεία τους. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιή την ημέρα των εξετάσεων. Όλα τα άλλα θα έρθουν με αυτοσυγκέντρωση, μελέτη και υπομονή. Έτσι θα δικαιώσουν τον κόπο τους, αλλά και τη στήριξη των καθηγητών και των γονιών τους”, τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

Ακολουθεί χαρακτηριστικού Video με τις απολυμάνσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου