Τίμησε τη μνήμη της Ψυχιάτρου Γεωργίας Μασούρη η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου της


ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η απροσδόκητη απώλεια της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου Γεωργίας Μασούρη ήταν οδυνηρή για την τοπική κοινωνία και την οικογένειά της. Λίγες μέρες μετά το 40ήμερο μνημόσυνό της, το Σαββάτο 20 Ιουνίου 2020, την αίσθηση της απώλειας κάνει πιο οδυνηρή η συλλυπητήρια επιστολή της διοίκησης του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου. Μου δόθηκε από την οικογένεια, μετά από προσωπική παράκληση, γιατί τη θεώρησα πολύ σημαντικό κείμενο. Αποτυπώνει, με επισημότητα αλλά και με ευαισθησία, κάθε λεπτομέρεια της πολύπλευρης προσωπικότητάς της και επιβεβαιώνει ότι το πέρασμά της, από ένα δύσκολο και απαιτητικό χώρο κοινωνικής προσφοράς, θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο.
Η συλλυπητήρια επιστολή αναφέρεται, εκτενέστατα, σε όλα αυτά που εμείς, ως συντοπίτες της γνωρίζαμε πολύ καλά: Δηλαδή στην επιστημονική επάρκεια, στη συνέπεια, στην εργατικότητα στο ήθος και κυρίως στην ανθρωπιά της. Με αυτήν ακριβώς την επισήμανση κλείνει η επιστολή, τονίζοντας ότι "η ανθρωπιά της υπήρξε παροιμιώδης και προφανής. Αγαπούσε τους ασθενείς και ήταν πάντα ζωηρό το ενδιαφέρον της γι’ αυτούς. Εκτός της θεραπευτικής φροντίδας που ήταν το κύριο έργο της, τους στήριζε ηθικώς, ενίοτε δε και οικονομικώς, όταν διαπίστωνε ότι ήταν εγκαταλειμμένοι από τους συγγενείς τους." 
Θεώρησα ιερό καθήκον να τιμήσω τη μνήμη της με τη δημοσίευση της συλλυπητήριας επιστολής. Για τον επιπλέον λόγο ότι μου αρνήθηκε, ευγενικά αλλά επίμονα, πολλές φορές, κάθε δημόσια αναφορά στο όνομά της. Σεβάστηκα τη σεμνότητά της, όπως και αρκετών ακόμα "σαμαρειτών" γιατρών της περιοχής μας, με εξ ίσου μεγάλη κοινωνική και επιστημονική προσφορά. Ας είναι καλά οι ζώντες και αιώνια η μνήμη της Γεωργίας Μασούρη. Της Γεωργίας όλων μας. 
Δείτε τη συγκινητική επιστολή:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου