Θρήνος στην κηδεία της Ευαγγελίας Παπαδήμα

Θρήνος επικράτησε πριν και κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας για την Ευαγγελία Παπαδήμα. Απαρηγόρητος ο σύζυγός της Δημήτρης, τα παιδιά της Γιάννης, Κώστας και Ντίνα, οι νύφες και τα εγγόνια της, ενώ ακόμα και ο, συνήθως, ψύχραιμος Χρήστος Παππούς λύγισε στην εκκλησία και ξέσπασε σε λυγμούς. 
Τα ίδια συναισθήματα ένιωσε και ο Επίσκοπος Ρωγών Δωρόθεος, ο οποίος χρειάστηκε βοήθεια από τους άλλους ιερωμένους όταν αντίκρισε τη σορό της, στο σπίτι της οικογένειας, πριν από την κηδεία. Ο Επίσκοπος διάβασε μια ειδική ευχή και τοποθέτησε στο φέρετρο την ειδική βεβαίωση που φέρουν όσοι έχουν βαπτιστεί στους Άγιους Τόπους, όπου μάλιστα την είχε βαπτίσει ο ίδιος. 
Στον επικήδειο που εκφώνησε έκανε λόγο για την απλότητα, την φιλανθρωπία, την αγάπη της για τους άλλους και την πίστη της στην Παναγία. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί, στον τιτάνιο αγώνα της οικογένειάς για να τη στηρίξει στη διάρκεια της ασθένειάς της. “Σήμερα θρηνούν την Ευαγγελία όλα τα Λιόσια και η Χασιά”, κατέληξε ο Επίσκοπος. 
Για φωτεινό άνθρωπο που αγάπησε πάρα πολύ την Παναγία μίλησε ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κανάλας πατήρ Συμεών Αδάκτυλος, ενώ ο εκπρόσωπος του Συλλόγου τόνισε ότι χάνουν το στήριγμά τους και θα θυμούνται την εκλιπούσα για τα καλά που έκανε. 
Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός οδηγήθηκε στον οικογενειακό τάφο στο Παλαιό Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων, που θα αποτελεί, εφεξής, την τελευταία της κατοικία. 
Η οικογένεια πρόσφερε, ως είθισται, καφέ στους προσκεκλημένους, στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και γεύμα στην ταβέρνα ΚΑΚΙΑΣ της Φυλής. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου