ΒΙΒΗ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ: Ο δικός μας άνθρωπος που διαπρέπει στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Χώρας


Η συντοπίτισσά μας Βιβή (Παρασκευή) Γκόλτσιου, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που τεκμηριώνει την εμμονή του ΦΥΛΑΡΧΟΥ ότι έχουμε πολύτιμο ανθρώπινο στο Δήμο Φυλής. Αξιόλογους επαγγελματίες που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής. Που τονώνουν τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση και αποτελούν πρότυπο για τους νέους μας.
Διακεκριμένη δημοσιογράφος, με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πλούσια επαγγελματική εξειδίκευση, δουλεύει, από το 1990, σε έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως ο ANT 1. Στηρίζει, από το καίριο πόστο του παραγωγού ειδήσεων, το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων και κορυφαίες ενημερωτικές εκπομπές, όπως το ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ, το ΑΝΤ 1 WEEKEND και το 6-10 ΜΑΖΙ. Παλιότερα, είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια για το δορυφορικό πρόγραμμα του ANT 1, το αγγλόφωνο Δελτίο Ειδήσεων ANTENNA SATELITE και το χρηματιστήριο, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εσωτερική σύνταξη ειδήσεων και στο ελεύθερο ρεπορτάζ.
Με απλά λόγια, η Βιβή Γκόλτσιου είναι το καταρτισμένο, έμπειρο και ικανό δημοσιογραφικό στέλεχος που, πίσω από την κάμερα, στηρίζει τη δουλειά των ανθρώπων που βρίσκονται μπροστά από αυτήν. Που φροντίζει ώστε η καθημερινή δουλειά των δημοσιογράφων και των τεχνικών να φτάσει, μέσω των παρουσιαστών, στους τηλεθεατές.
Πρόκειται για μια απαιτητική δουλειά που πρέπει να εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του σταθμού και του Δελτίου Ειδήσεων και η οποία αξιολογείται, καθημερινά, από το κοινό, μέσα από αδυσώπητες μετρήσεις τηλεθέασης. Αυτό, σε πρακτικό επίπεδο, μεταφράζεται σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς και προσωπικών θυσιών, ανάμεσα στις οποίες ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος. Για έναν άνθρωπο, όπως η Βιβή, που έχει θέσει σε προτεραιότητα την οικογένεια και το σπίτι της, το τίμημα της καριέρας είναι βαρύ. Της λείπει το παιδί της και η Φυλή, όπου έχει, συνειδητά, επιλέξει να ζει, από το 2002.
Η Φυλή έχει γεμίσει το μυαλό της με αναμνήσεις αγαπημένων προσώπων από τα νεανικά της χρόνια και με όμορφες εικόνες από το σήμερα. Αγαπάει τον τόπο και δε χάνει ευκαιρία να τον χαρεί. Πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού, την πλούσια περιβαλλοντική και πολιτιστική μας κληρονομιά, ώστε να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας καλύτερη απ' όπως την παραλάβαμε. Με τις οικογενειακές της ρίζες να φτάνουν στον Όλυμπο, η Βιβή μοιράζει την αγάπη της για τη φύση ανάμεσα στην Πάρνηθα και στο βουνό των Θεών.
Χαιρόμαστε γι’ αυτά που έχει πετύχει στη ζωή της η Βιβή, γιατί είναι ο δικός μας άνθρωπος, που μοιράζεται, μαζί μας, τις ίδιες αγωνίες κι ελπίδες. Κι ευχόμαστε να την έχει ο Θεός καλά, ώστε να υπερασπίζεται με το ίδιο σθένος αυτά που γεμίζουν τη ζωή της: Την αγάπη της για την οικογένεια της και τον τόπο και τη δουλειά της στον ΑΝΤ 1.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου