Χρήστος Παππούς στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας: Παρέδωσα 6 σχολεία κι ετοιμάζω νέα

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 3 ΝΕΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ


Με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής Νίκο Ζαπάντη κι εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Γονεϊκού Κινήματος συνομίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Φυλής.
Ο Χρήστος Παππούς τους κάλεσε να μεταφέρουν στην αίθουσα εκδηλώσεων , τη συγκέντρωση που βρισκόταν σε εξέλιξη εκτός του Δημαρχείου.

Οι συγκεντρωμένοι τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και φορώντας τις προστατευτικές μάσκες θερμομετρήθηκαν και εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου εξέφρασαν στον Δήμαρχο τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι: 
  • Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας –Δημιουργία νέων σύγχρονων διδακτηρίων 
  • Ολιγάριθμα τμήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης 
  • Αύξηση του αριθμού των καθαριστριών σε κάθε σχολείο. 
Αναφορικά με το στεγαστικό, ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ο Δήμος προωθεί ένα σημαντικό Πρόγραμμα σχολικής στέγης, με στόχο να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ειδικότερα ανέφερε ότι στη θητεία του ο Δήμος έχει παραδώσει τα διδακτήρια του 10ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, του 2ου και του 4ου Γυμνασίου, του 2ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Άνω Λιοσίων και του ΕΠΑΛ. Πρόσθεσε ότι ολοκλήρωσε φέτος, την κατασκευή του 11ου Δημοτικού Σχολείου και ότι πρόσθεσε 3 νέες αίθουσες βαρέος τύπου στο 10ο Δημοτικό.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στην περίπτωση του 8ου Δημοτικού (Ζωφριά), ο Δήμος προχώρησε στη σύσταση του σχολείου με ΦΕΚ, στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου και στην εκπόνηση μελέτης κι ότι η ανέγερση θα γίνει με ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ που αναμένεται άμεσα.
Για τη σχολική στέγη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόνισε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανέγερσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων κι ότι έχει υποβάλει σχετικούς φακέλους στο Υπουργείο Παιδείας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση κατέστησε σαφές, ότι το ζήτημα με την έλλειψη αιθουσών που έχει ανακύψει στο Δήμο Φυλής καθώς και σε πολλούς ακόμη Δήμους της χώρας θα λυθεί, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την παράδοση νέων αιθουσών.

Για τις καθαρίστριες επεσήμανε ότι ο Δήμος κινήθηκε με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που καθόρισε, το φετινό καλοκαίρι, το Υπουργείο Εσωτερικών κι ότι οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές θα συνεργαστούν με τους Διευθυντές των σχολείων για να εκτιμήσουν αν η νομοθεσία δίνει περιθώρια διορθωτικών κινήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο στάδιο της ανέγερσης βρίσκονται και τρεις Παιδικοί Σταθμοί, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Οι συγκεντρωμένοι τέλος εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στην Παιδεία και το ασφαλές άνοιγμα των Σχολείων, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια στις 6 και 30 μ.μ.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου