Πανλιοσιακός και ΑΛΦΑ παίζουν μπάλα

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


 
Ο Πανλιοσιακός υπήρξε η παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα των Άνω Λιοσίων. Παρόλο που ουδέποτε έλαβε σωματειακή μορφή, ούτε συμμετείχε σε επίσημο πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη έκφραση της νεολαίας των Άνω Λιοσίων στον αθλητισμό.
Με γήπεδο τη σημερινή Πλατεία Ηρώων (Δημαρχείου), στην καρδιά της πόλης, ο Πανλιοσιακός, αποτέλεσε, στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, τον πρόγονο του ιστορικού Ακρατήτου. Όταν, το 1963, η πόλη αγόρασε το πολυπόθητο καταστατικό αθλητικού σωματείου, από τα Πετράλωνα, μεταφέροντας την έδρα του Ακρατήτου στα Άνω Λιόσια, οι παίκτες του Πανλιοσιακού εντάχθηκαν στη νέα ομάδα που είχε σωματειακή οργάνωση και δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Πανλιοσιακός δεν είχε, πλέον, λόγο ύπαρξης και εγκαταλείφθηκε. 
Θα περίμενε κανείς ότι θα χανόταν στη συλλογική λήθη, όμως έγινε το αντίθετο. Οι φίλαθλοι και κυρίως οι ποδοσφαιριστές του δεν τον λησμόνησαν ποτέ. Πολλοί από αυτούς έκαναν μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έπαψαν να θυμούνται με νοσταλγία ότι στον Πανλιοσιακό έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. Στα καφενεία ακούει κανείς, μέχρι σήμερα, από τους πελάτες κάποιας ηλικίας, για την αρχαιότερη ομάδα των Άνω Λιοσίων. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι, συν τω χρόνω, ο Πανλιοσιακός έγινε θρύλος. Μια πραγματική Ιδέα γεμάτη ρομαντισμό που ποτέ δεν έκοψε εισιτήρια, ούτε διαχειρίστηκε, έστω μια δραχμή. 
Αυτό το θρύλο εμπνεύστηκε να αναβιώσει ο Δημήτρης Πλαβούκος. Γέννημα-θρέμμα των Άνω Λιοσίων, μυήθηκε, από τα γεννοφάσκια του, στην Ιδέα του Πανλιοσιακού. Το 2019 ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια. Με όπλα τη διοικητική και προπονητική του εμπειρία έκανε γρήγορα και αποφασιστικά βήματα. Από πέρσι η ομάδα διατηρεί Ακαδημία εκμάθησης ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών, αντρική και γυναικεία ομάδα με παίκτες και παίκτριες που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Φέτος έγινε το βήμα παραπάνω, με τη συμμετοχή της αντρικής ομάδας στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ). Παράλληλα, η Ακαδημία στελεχώθηκε με επίλεκτους προπονητές και προσφέρει σημαντικά κίνητρα για να προσελκύσει τα παιδιά: Δωρεάν εγγραφή, ιατρικές εξετάσεις και αθλητικό υλικό. 
Με την προσπάθεια του Πανλιοσιακού συντάχθηκε από την αρχή, ως χορηγός, το Φροντιστήριο-Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑΛΦΑ, το μεγαλύτερο όνομα των Άνω Λιοσίων στο χώρο της εκπαίδευσης. Με την αίγλη της 35χρονης παρουσίας και των χιλιάδων εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δίνει στην όλη προσπάθεια κάτι πιο σημαντικό από την ίδια τη χορηγία: Κύρος, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. 
Μιλώντας στους αθλητές, κατά τη διάρκεια της παράδοσης αθλητικού υλικού που πρόσφερε το ΑΛΦΑ, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020, ο πολύπειρος Διευθυντής Σπουδών Απόστολος Ραβάνης τόνισε τη σημασία του συνδυασμού της άθλησης με την μάθηση. “Να προοδεύετε συνεχώς στη ζωή σας και να μην παρατήσετε το σχολείο για τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός βοηθάει το μυαλό, ώστε να γίνετε καλύτεροι στο σχολείο, γιατί βλέπω ότι πολλοί από σας είστε μαθητές”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η υποστήριξη του ΑΛΦΑ θα είναι πολύπλευρη. “Θα σας διαθέσουμε την αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΛΦΑ για εκδηλώσεις και διαλέξεις σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας με αξιόλογους ομιλητές”, τόνισε χαρακτηριστικά. 
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η έδρα του Πανλιοσιακού βρίσκεται στο γηπεδάκι 5Χ5 της Λεωφόρου Φυλής που έχει επίσης συνδεθεί με την Ιστορία του τόπου, γιατί φέρει το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Μπίμπιζα. Του παράγοντα που διαμόρφωσε το σκαραβαίο του σε ...μίνι μπας αφαιρώντας τα καθίσματα, ώστε να χωρέσει 13 παίκτες. Και που, βαριά άρρωστος, στο τέλος της ζωής του, δραπέτευε από το νοσοκομείο για να βρεθεί κοντά στον Ακράτητο. 
Στο ιστορικό αυτό γηπεδάκι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφές οι νέοι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστίνες. Ή μπορούν να τηλεφωνούν στο Τεχνικό Διευθυντή Δημήτρη Πλαβούκο και στην υπεύθυνη της Ακαδημίας Φωτεινή Κοκκίνου στα τηλ. 6980236887 και 6986716331. 
Όσο για το ΑΛΦΑ, συνεχίζει τη στρατολόγηση νέων μαθητών, με στόχο, όπως κάθε χρόνο, να τους στείλει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όσοι οι πιστοί, ας προσέρχονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στην οδό Πέτρου Λιώσα 3, στην κεντρική Πλατεία (Ηρώων), τηλ. 210-2471185, στα Άνω Λιόσια.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου