Προτεραιότητα η υγεία των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φυλής

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ
Με πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, οι Παιδικοί Σταθμοί Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. 
Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, έχουν λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και συγκεκριμένα: 
-Το Παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό των Σταθμών, κάνει χρήση της προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους κλειστούς χώρους και κατά την ετοιμασία και επιμέλεια του φαγητού. 
-Αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα υπάρχουν σε όλους τους χώρους των Σταθμών (τα οποία φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά), ώστε να γίνεται η απαραίτητη εφαρμογή σε χέρια ή και σε επιφάνειες. 
-Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα που αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά, οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη αίθουσα, για κάθε τμήμα και με το ίδιο προσωπικό. Το φαγητό σερβίρεται σε αίθουσα του κάθε τμήματος. 
-Η υγιεινή των χεριών (πλύσιμο), εφαρμόζεται από παιδιά και προσωπικό, πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας π.χ. πριν και μετά το φαγητό, την τουαλέτα, το παιχνίδι κ.τ.λ. 
-Η καθαριότητα σε χώρους, επιφάνειες και αντικείμενα, είναι καθημερινή και με την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συχνότητα.
-Κατά την ώρα προσέλευσης, πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όλα τα παιδιά, αλλά και στο προσωπικό των Σταθμών. 
-Απαγορεύεται να προσέρχονται στους Σταθμούς παιδιά που εμφανίζουν πυρετό και άλλα συμπτώματα, που μοιάζουν με του COVID-19. Στην περίπτωση αυτή συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και η ανάλογη ενημέρωση της Υπεύθυνης του Σταθμού. 
-Η είσοδος στον χώρο των Σταθμών, επιτρέπεται μόνο στα παιδιά και στο προσωπικό. Τα παιδιά παραλαμβάνονται πριν την είσοδο και οδηγούνται στην αίθουσα τους. 
Τις ευχές τους για καλή σχολική χρονιά εκφράζουν σε γονείς, παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και Φυλής Δημήτρης Πουλιάσης. Εκφράζουν, επίσης, την αισιοδοξία ότι με την τήρηση των μέτρων προστασίας, όλα θα πάνε καλά, καθώς μάλιστα το καλοκαίρι έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα της συντήρησης και του ευπρεπισμού των Παιδικών Σταθμών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου