Με λαμπρές τιμές και προσευχές για την λήξη της πανδημίας ο εορτασμός της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων





Με λαμπρές τιμές παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Γέννηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων, την παραμονή της μεγάλης γιορτής, το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. 

Ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας τελέστηκε με αυστηρά μέτρα προστασίας και θερμομέτρηση του εκκλησιάσματος, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Παρέστησαν οι Επίσκοποι Καισαρείας Τιμόθεος ο επίσκοπος Πετράς Δαβίδ, ο θεοφιλέστατος Ιάκωβος Χρυσουπόλεως, ο καθηγούμενος και κτήτωρ της Ιεράς Μονής Παναγίας Καναλάς Άνω Λιοσίων - Φυλή Αττικής Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ρωγών κ.κ. Δωρόθεος και μεγάλος αριθμός Ιερέων. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης αντάλλαξαν θερμές ευχές με τον Θεοφιλέσταστο κ.κ. Δωρόθεο, με τους Αρχιερείς και το εκκλησίασμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ξεχωριστή αίγλη χάρισαν στον εορτασμό, τα παιδιά των χορευτικών Τμημάτων Ποντιακών Σωματείων, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. 

Πλήθος κόσμου έψαλε με κατάνυξη τους ύμνους της Παναγίας, με την παράκληση να βοηθήσει η Χάρη της, να σταματήσει το κακό της πανδημίας που μαστίζει την Ελλάδα και πολλές άλλας χώρες του πλανήτη. 

Ανήμερα του γέννησης της Θεοτόκου τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ρωγών, κ.κ. Δωρόθεου ενώ το απόγευμα θα ψαλεί η Ιερή Παράκληση. 

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού τον κο Δημήτρη Μπέκα






































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου